Corydon forsvarer Thor Möger i skatteballade

Bjarne Corydon bakker Thor Möger op i skatte-diskussionen: Der var ingen aftale med Enhedslisten, siger han.

Bjarne Corydon bakker Thor Möger op i skatte-diskussionen: Der var ingen aftale med Enhedslisten, siger han.

Når Johanne Schmidt-Nielsen (EL) siger, at der fredag eftermiddag lå en klar aftale på forhandlingsbordet mellem Enhedslisten og regeringen, som var klar til at blive lanceret mandag morgen, passer det ikke.

I hvert fald ikke hvis man spørger manden for enden af forhandlingsbordet, finansminister Bjarne Corydon (S), der nu bakker skatteminister Thor Möger (SF) "fuldstændig op" i diskussionen.

- Der var forhandlinger med Enhedslisten, og vi havde tilbudt dem en skitse, men da vi indgik en aftale med Venstre og Konservative, var de stadig ikke parate til at tiltræde den skitse, siger Bjarne Corydon til Ritzau.

Betyder det så, at Johanne Schmidt-Nielsen og Frank Aaen lyver, når de siger, at Enhedslistens folketingsgruppe havde nikket ja til aftalen?

Aftale var ikke god nok

- Jeg beskylder ikke andre mennesker for at lyve, jeg konstaterer bare, at Enhedslistens meget klare signal til os var, at den aftale, der lå på bordet, kunne de ikke tiltræde, medmindre de fik flere indrømmelser, lyder svaret fra finansministeren.

Regeringens pludselige kovending i skatteaftalen fik Enhedslisten til at trække sig som støtteparti og erklære sig i opposition til regeringen.

Johanne Schmidt-Nielsen erklærede, at tilliden til regeringen var "ikke-eksisterende".

EL behandlet loyalt

Bjarne Corydon vil ikke svare på, om han kan forstå vreden, men han understreger, at regeringen har opført sig ordentligt over for det tidligere støtteparti.

- De er blevet behandlet loyalt og ordentligt hele vejen igennem. De er blevet orienteret om, at vi parallelt forhandlede med de andre partier og er tilmed blevet orienteret om, hvilke tilbud vi har gjort gældende for andre partier, siger Bjarne Corydon.

Han er nu finansminister i en mindretalsregering, der har mistet sit støtteparti. Men han understreger, at han er tilfreds med at "have taget politisk lederskab for en bred, ansvarlig løsning", der gør op med blokpolitikken.

Vil ikke føre blokpolitik

- Vi vil gerne have et godt samarbejde med Enhedslisten, men vi vil ikke være med til at føre blokpolitik, siger Bjarne Corydon, der heller ikke mener, at regeringen skal gøre en ekstra indsats for at genvinde tilliden hos Enhedslisten:

- Regeringen skal opføre sig sagligt og ordentligt fremover, ligesom den har gjort hidtil. Men signalet er klart fra os: Der er masser indflydelse at få for Enhedslisten, men det kræver, at man er klar til at tage ansvar og gå på kompromis.

/ritzau/

Facebook
Twitter