Dårlige karakterer: Regeringen må nøjes med et 7-tal

Regeringen får dårlige karakterer i en meningsmåling. Efter 13-skalaen scorer V og K lidt under middel med et 7-tal. For tre år siden gav vælgerne dem 8.

Lene Espersen og Anders Fogh må erkende, at deres regeringen kun scorer 7 efter vælgernes dom. Socialdemokraterne klarer sig dog endnu dårligere - uforandret 7 med pil ned. (Foto: Casper Christoffersen)

Vælgerne giver regeringen dårlige karakterer i en meningesmåling, som Capacent Epinion har foretaget for DR Nyheder. Men Socialdemokraterne klarer sig endnu ringere.

Regeringen får 7,1 i snit efter den gamle 13-skala. Det er et fald i forhold til for tre år siden, hvor Venstre og De Konservative scorede 8,2.

S klarer sig uforandret dårligt

Socialdemokraterne må nøjes med 6,9, og det er lige så dårligt som for tre år siden.

Så når Socialdemokraterne og rød blok i meningsmålinger på det seneste står til at overtage regeringsmagten, skyldes det altså ikke lutter tilfredshed med opposiotionspartiet, men måske snarere et fravalg af regeringspartierne.

Gamle mænd er borgerlige - unge kvinder røde

Især den ældste del af befolknigen og især mænd giver Socialdemokraterne dumpekarakterer og holder mest af Venstre og De Konservative.

Spørgsmålet, som vælgerne er blevet bedt om at svare på lød: "Hvis du ser bort fra, om du er enig eller uenig med henholdsvis regeringen og Socialdemokratene, hvilken karakter vil du da give dem for deres præstationer?"

Facebook
Twitter