Danmark åbner grænsen: Borgere fra Australien, Japan og fire andre lande er nu velkomne

Udenrigsministeriet ændrer anbefalingen for rejser til regionerne Kronoberg og Blekinge i Sverige. Øvrige vejledninger ændres ikke.

Københavns lufthavn under Covid-19 paskontrol. Nu kan flere landes borgere komme ind i landet. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Danmark åbner nu grænsen for borgere fra Australien, Canada, Japan, New Zealand, Sydkorea og Thailand.

Det oplyser Udenrigsministeriet.

Selvom de pågældende landes borgere nu er velkomne til at rejse ind i Danmark, bliver rejsevejledningerne for danskere, der ønsker at rejse til de seks lande ikke ændret lige nu.

Danmark har valgt ikke at ændre rejsevejledningen til landene. Det skyldes indrejserestriktioner eller krav om karantæne i de pågældende lande.

"Såfremt et land, som Udenrigsministeriet alene fraråder rejser til på grund af indrejserestriktioner eller karantænekrav, løfter disse, vil rejsevejledningen blive lempet," lyder det i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Dermed frarådes alle ikke-nødvendige rejser fortsat til lande udenfor Europa, ligesom rejser til seks lande i Europa også fortsat frarådes.

Det gælder Rumænien, Portugal, Storbritannien, Irland og Sverige - den nordlige region Västerbotten samt Kronoberg og Blekinge undtaget.

Seks europæiske lande stadig orange

De ændrede rejsevejledninger skal ses i lyset af to ting. For Europa bliver rejsevejledningerne opdateret hver torsdag eftermiddag. Disse vejledninger bygger på en række såkaldt objektive kriterier. Blandt andet på antallet af smittede, som skal ligge på under 20 smittede per 100.000 indbyggere

For landene uden for Europa kommer meldingen efter EU-rådet i tirsdags ændrede sine anbefalinger til indrejse for 14 lande. De nye anbefalinger lyder på, at EU-landene kan åbne for rejsende fra Algeriet, Australien, Canada, Georgien, Japan, Montenegro, Marokko, New Zealand, Rwanda, Serbien, Sydkorea, Thailand, Tunesien og Uruguay.

Fælles for de lande, der nu ændrer status til "gul", er, at de hidtil har været lande, hvor det på grund af coronaepidemien har været frarådet at rejse til.

Hvis et land skifter farve til rød og lukker ned, mens man rejser her, er Udenrigsministeriets opfordring, at "man gør sin ferie færdig" og tager en coronatest, når man er hjemme i Danmark igen.

I grafen herunder kan du se, hvilke lande der lever op til smittekravet. De 'grønne' lande har altså under 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge i den forløbne uge. Mens Sverige og Portugal lige nu ikke lever op til det kriterie.

Man skal stadig passe på

Når mange landes farve skifter til gul, betyder det også, at de pågældende landes indbyggere nu frit må rejse til Danmark - hvis de vel at mærke kan dokumentere mindst seks overnatninger ved indrejse. Borgere fra Norge er dog undtaget fra overnatningskravet.

Selvom der nu åbnes for rejser til flere lande, skal besøgende fortsat tage deres forholdsregler og udvise ekstra forsigtighed for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus.

Artiklen er opdateret klokken 19.24: Udenrigsministeriet ændrede i går sin rejsevejledning, så rejser til Malta ikke længere frarådes.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk