Danmark får et nyt parti

Flere og flere partier drejer mod højre i udlændingedebatten. Det er hovedårsagen til, at det nye parti Nationalpartiet nu ser dagens lys.

Danmarks nye parti, Nationalpartiet, har en ambition om at komme i Folketinget hurtigst muligt. Det kræver 20.000 vælgererklæringer at stille op. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø © Scanpix)

Navnet Nationalpartiet klinger umiddelbart af højrenationalisme og indleder da også i en pressemeddelelse med at konkludere, at de danske værdier er under pres.

Men stik modsat hvad man forventer, er der tale om et nyt dansk parti, der vil gøre op med intolerance, mistillid og frygt i det danske samfund, fortæller formand Kashif Ahmad.

- De partier, man normalt har en formodning om vil fjerne diskriminerende lovgivning, er også hoppet med på den ekskluderende vogn. Her taler jeg om Socialdemokraterne, SF og de radikale. Flere hundredetusinde mennesker er trætte af det, og der kommer vi ind i billedet. Vi tror på en stor tilslutning, siger Kashif Ahmad til DR Nyheder.

- Folk var respektfulde

Han blev valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse for Hvidovre Listen i 2013. I 2014 blev han løsgænger for at stifte Nationalpartiet sammen med sine to brødre Aamer og Asif.

Khasif Ahmad oplever, at de danske værdier, som hans forældre gik i møde, da de kom til Danmark for mange år siden, ikke længere findes.

- Folk var åbne og respektfulde. Vi har meget svært ved at genkende de værdier på trods af, at vi føler os danske. Politikken er ført på, hvem der har skylden for, at det ikke fungerer. Det er meget udansk, siger han.

Har allerede 7.000 vælgererklæringer

Khasif Ahmad lader sig ikke afskrække af, at flere nystiftede partier ikke lige frem er lykkedes med deres ambitioner om at få indflydelse i det politiske system. Ifølge partiformanden har de allerede 7.000 tilkendegivelser om vælgererklæringer, og noget stort er i vente.

- Vi er godt på vej mod Folketinget, og vi skal nok komme ind. Vi skal være så store som muligt, siger Khasif Ahmad, der har registreret 100 medlemmer i mere end 25 byer.

Nationalpartiet skal have 20.260 for at kunne stille op til Folketinget. Til sammenligning har Uffe Elbæks parti Alternativet på nuværende tidspunkt 10.248 vælgererklæringer.

Flere varme hænder

Nationalpartiets primære mærkesager ligger inden for det værdipolitiske område, men fokus er også velfærd.

- Der skal være mere tillid til de offentligt ansatte, og der skal ske en afbureaukratisering i den offentligt sektor, blandt andet i folkeskolen. Desuden skal der være flere varme hænder i sundhedssektoren, siger Khasif Ahmad.

Nationalpartiet holder pressemøde torsdag klokken 11 i Tivoli Hotel og Congress Center i København.

Facebook
Twitter