Danmark frigiver kritisk rapport om Løkkes organisation

Udenrigsministeriet har offentliggjort sydkoreansk rigsrevisionsrapport om klimaorganisationen GGGI.

Lars Løkke Rasmussen taler under et topmøde i Global Green Growth Institute (GGGI) i juni 2013. (© Scanpix)

En kritisk rigsrevisionsrapport om klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), som Lars Løkke Rasmussen er formand for, er nu frit tilgængelig.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har på Udenrigsministeriets hjemmeside frigivet rapporten, som det sydkoreanske Board of Audit and Inspection kom med i november 2012. På det tidspunkt havde Lars Løkke været formand for GGGI i cirka seks måneder.

Det sker, efter at Friis Bach torsdag kritiserede "mangelfuld økonomisk styring" af GGGI.

Penge til sydkoreanske embedsmænd

Politiken beskrev allerede i går rapporten, der blandt andet indeholder kritik af, at GGGI har udbetalt for høj boliggodtgørelse til et højtstående medlem af ledelsen, som også har fået dækket udgifter til sine børns skolegang. Det skal dreje sig om i alt 355.000 kroner.

GGGI får ligeledes kritik for at have betalt husleje for et bestyrelsesmedlem og en række ansatte uden at have undersøgt størrelsen på den reelle husleje på forhånd.

Klimaorganisationen skal desuden have foretaget flere ulovlige udbetalinger til sydkoreanske embedsmænd, ligesom man har stillet privat bil til rådighed for en person tilknyttet GGGI. Det kritiseres ligeledes i rigsrevisionsrapporten.

GGGI har ifølge rapporten ikke redegjort tilstrækkeligt for cirka en million danske kroner. Danmark støtter klimaorganisationen med 90 millioner skattekroner.

Rapporten omhandler ifølge Politiken sandsynligvis tiden før, at Lars Løkke blev formand for GGGI.

Venstre-formanden vil på et pressemøde søndag kommentere rapporten, oplyser Venstre til Politiken.