Danmark kan få 90 milliarder i underskud

Finansminister Claus Hjort Frederiksen vurderer i ny redegørelse, at underskuddet på de offentlige finanser til næste år kan blive 90 milliarder kroner.

Til næste år kan vi få et underskud på omkring 90 milliarder kroner i det danske budget, vurderer finansministeren. (© colourbox)

Vi får formentligt et større underskud end forventet på de offentlige finanser. Og ledigheden vil fortsætte med at stige frem mod udgangen af 2010.

Det forudser finansminister Claus Hjort Frederiksen.

De offentlige finanser kan blive forværret med omkring fem milliarder kroner i år og næste år i forhold vurderingerne fra august, mener han. Det skyldes blandt andet lavere skattegrundlag.

90 milliarder

Dermed kan underskuddet på de offentlige finanser nå op på godt 90 milliarder kroner i 2010. Det svarer til godt fem procent af bruttonationalproduktet.

Ifølge Claus Hjort Frederiksen bekræfter tallene, at Danmark er hårdt ramt af den internationale økonomiske krise.

- Derfor har det også været berettiget, at regeringen har grebet massivt ind for at understøtte efterspørgslen, både hos husholdningerne og gennem flere offentlige investeringer, siger ministeren.

- Til gengæld er det positivt, at der nu er stærkere tegn på fremgang i den internationale økonomi, som også øger vækstudsigterne for Danmark. I det lys er det fortsat min opfattelse, at forslaget til finanslov 2010 har den rette balance, mener Claus Hjort Frederiksen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk