Danmark sender 10 mio. til Pakistan

Udviklingsminister Søren Pind oplyser, at Danmark nu sender 10 millioner kr. af sted til at hjælpe ofrene for oversvømmelserne i Pakistan.

Danmark sender nu hjælp af sted til de mange nødstedte i Pakistan, der er ramt af den værste oversvømmelse i 80 år, oplyser udviklingsministeren.

- Jeg har besluttet at yde 10 millioner fra vores nødhjælpspulje, for at komme den her meget alvorlige situation i møde, siger Søren Pind til DR Nyheder.

I første omgang havde det danske Udenrigsministerium ellers sendt beskedne 300.000 kr. af sted til Pakistan, men det beløb bliver nu altså udvidet væsentligt:

- De 300.000 kroner var bare en lille start, indtil man fik overblik over situationen, og så har jeg så truffet den her beslutning i dag, siger han.

Beløbet kan vokse

FN vurderer, at 1400 er omkomne som følge af oversvømmelserne, over tre millioner mennesker er direkte berørt af naturkatastrofen, mens omkring 980.000 har mistet deres hjem.

Men ifølge ministeren er der også et politisk motiv for at sende hjælp til Pakistan:

- Grunden til at vi gør noget nu, er dels de her meldinger om, at Taliban løber rundt og deler nødhjælp ud, og dels at situationen er så alvorlig, siger Søren Pind.

Han udelukker ikke, at der kan blive sendt flere penge af sted, hvis situationen udvikler sig til det værre, men han mener, at de 10 millioner er et beløb Danmark kan være bekendt.

- Kineserne giver 8 millioner kroner, amerikanerne har givet tilsagn om 57 millioner kroner, EU giver 223 millioner kroner, mens Sverige og Norge afventer. I det lys synes jeg, at 10 millioner en fin gestus fra Danmark, siger ministeren.

Han oplyser, at nødhjælpsorganisationerne vil få 24 timer til at søge om at få del i midlerne:

- Vi er klar. Vi kommer ud med pengene nu. De kan søge inden i morgen aften og så kører vi derfra, siger Søren Pind.