Danmark sender flere soldater til Afghanistan

Yderligere 55 danske soldater vil blive sendt til Afghanistan i det nye år, lyder det fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Flere danske soldater skal bidrage i Afghanistan efter nytår, lyder det i dag fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V). (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2017) (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Flere danske soldater skal bidrage til indsatsen i Afghanistan for at stabilisere landet.

Sådan lyder det fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i dag efter et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn.

- Vi ser i øjeblikket, at Taliban, Al-Qaeda og ISIS destabiliserer områder dernede (red. i Afghanistan, og derfor er det mere end nogensinde påkrævet, vi gør, hvad vi kan for at hjælpe den afghanske regering.

Ifølge Forsvarministeriet skal i alt 55 ekstra soldater af sted efter nytår for blandt andet at udføre transport- og eskorteopgaver som en hjælp til de 100 danske soldater, der allerede er i Afghanistan.

Samuelsen: Situationen i Afghanistan er slem

Claus Hjort Frederiksen og resten af regeringen fik allerede inden sommerferien mandat i Det Udenrigspolitiske Nævn til at gå videre med planer om at sende soldaterne af sted.

Og ifølge udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) er der behov for danske kræfter til at bidrage til, at terrorbevægelserne i landet ikke vokser sig større:

- Det ville være andeles forfærdeligt. Ikke fordi situationen i Afghanistan ikke er slem nu - det er den bestemt – men det vil føre til yderligere kollaps og masser af migrantstrømme. Det skal vi forsøge at forebygge.

Uenighed hos oppositionen

De Radikales forsvarsordfører, Martin Lidegaard, peger også på, at der er behov for en ekstra indsats i Afghanistan nu:

- Det går desværre den forkerte vej i Afghanistan. Taliban vinder terræn, regeringen er i indbydes i strid og korruptionen vokser. Har vi styr på Afghanistan? Det har vi desværre ikke. Hvis vi forlader landet nu, er jeg bange for, at det kollapser.

Men hos SF frygter de, at det kan skabe endnu flere konflikter i Afghanistan, hvis Danmark og resten af Vesten sender flere soldater dertil:

- Vi er langsomt, men sikkert ved at blive involveret i krigen i Afghanistan igen. Og den har været en kæmpe fiasko. Vesten har været der med militær, og hver gang det er sket, er Taliban blevet styrket, siger SF’s forsvarsordfører Holger K. Nielsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk