Danmark skal være den digitale duks i klassen

Regeringen vil med 38 initiativer gøre Danmark til frontløber i den digitale udvikling.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, erhvervsminister Brian Mikkelsen og undervisningsminister Merete Riisager præsenterer i dag regeringens plan om digital vækst. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Én milliard kroner. Så mange penge bliver der afsat frem mod 2025 for at gøre Danmark til den absolutte verdensetter på den digitale bane.

Sådan lyder det fra regeringen i et udspil om digital vækst, der for eksempel både skal gavne folkeskoleelever og virksomheder rundt i landet.

Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande. Vi er godt på vej, men vi skal have hele fødekæden i gang, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

I 2018 bliver der afsat 20 millioner kroner på at gøre Danmark mere digitalt. I alt er der 38 initiativer på dagsordenen, som er fordelt under syv større initiativer.

Læs om alle syv initiativer her:

Gang i væksten

Regeringen laver et offentlig-privat partnerskab – Digital Hub Denmark – som skal være primus motor for aktiviteter, der kan styrke virksomhedernes adgang til særligt specialiserede kompetencer, når det kommer til udvikling af nye forretningsmodeller.

Det er regeringens ambition at få Danmarks vækstmiljø til at være blandt de førende i Europa, og partnerskabet skal sætte gang i hjulene.

Mere handel på nettet

Små og mellemstore virksomheder skal have et markant digitalt løft, hvor der blandt andet skal lægges vægt på at styrke dansk e-handel.

Hurtigere på tasterne

Sammen med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne vil regeringen styrke danskernes digitale færdigheder. Derfor indgår man en teknologipagt, der skal få flere danskere til at være mere digitale og interessere sig for at blive teknisk dygtig.

Teknologi på skoleskemaet

Folkeskoleeleverne skal også blive bedre til at forstå den teknologiske verden. Derfor skal et fireårigt forsøgsprogram skabe viden om, hvordan man gør eleverne digitalt dygtigere. Regeringen forventer, at 40-50 elever kan deltage i forsøgsordningen.

Data skal skabe vækst

Danske virksomheder skal være blandt de bedste til at bruge data i deres forretningsudvikling. Derfor vil regeringen lette adgangen til offentligt anvendeligt materiale.

Mere sikkerhed

Både de små og store virksomheder skal have bedre cyber- og IT-sikkerhed. Derfor skal der være lettere adgang til redskaber, der kan hjælpe virksomhederne på vej, så vigtige informationer ikke havner i de forkerte hænder.

Nye forretningsmodeller

Regeringen vil fastsætte principper for en mere smidig erhvervsrettet regulering, der understøtter nye forretningsmodeller og digital vækst.

Regeringen strategi er lagt efter anbefalinger fra regeringens Digitalt Vækstpanel fra maj 2017. Også er der kommet input fra regeringens Disruptionråd. Derudover skal der også være et årligt digitalt topmøde, hvor erhvervslivet diskuterer Danmarks digitale omstilling.

Læs om alle regeringens 38 initiativer her:

Facebook
Twitter