Danmarks nye parti vil gøre op med politisk mudderkastning

Alternativet offentliggør deres udkast til parti- og principprogram i dag.

Det nye parti, Alternativet, har i dag offentliggjort udkastet til deres partiprogram. (© Alternativet)

Danmarks nye parti, Alternativet, offentliggør i dag udkastet til deres partiprogram. Alternativet blev lanceret i november sidste år. Siden da har der været relativt stille omkring partiet.

På udkastets 62 sider fremgår det blandt andet, at partiet vil kæmpe for en bedre tone i den politiske og offentlige debat.

- Vi ønsker en anden politisk kultur end den konfronterende form, vi kender fra Christiansborg og mediebilledet. Ud af det, skal der gerne vokse en meget klar strategi for, hvordan Danmark bliver bæredygtig i fremtiden, siger Uffe Elbæk, der er stifter og politisk talsperson for Alternativet, til DR Nyheder.

Bæredygtighed i fokus

Og bæredygtighed er et ord, der optræder igen og igen i udkastet.

- Det er afgørende vigtigt for vores børn og børnebørn, at vi overlader dem et samfund, som er bæredygtigt, siger Uffe Elbæk.

Kritik af den nuværende model

Ifølge ham er udkastet også en kritik af den neoliberale økonomiske model.

- Det er en kritik af hele vækstforståelsen. Vi bliver simpelthen nødt til at finde ud af at udvikle en økonomi, der på den ene side er defineret ved, at vi bruger færre at de knappe ressourcer, og samtidigt skaber et mere ligeværdigt samfund, siger han.

- Vi skal producere, konsumere og transporteres på andre måder, hvis vi ønsker et bæredygtigt samfund.