Danmarks nye regering er nu på plads: Se hele Mette Frederiksens ministerhold her

Mette Frederiksen udpeger 19 ministre til Danmarks nye regering. Se alle ministrene her.

Mette Frederiksen præsenterede sidst på formiddagen sin regering. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Danmarks nye statsminister Mette Frederiksen (S) har præsenteret sit ministerhold. Samlet set kommer regeringen til at bestå af 20 ministre.

Se landets fremtidige socialdemokratiske regering her:

1

Statsminister: Mette Frederiksen

Mette Frederiksen har i de seneste uger brugt størstedelen af sine vågne timer i regeringsforhandlinger med Enhedslisten, Radikale Venstre og SF. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

41-årige Mette Frederiksen sidder for bordenden af den nye regering som statsminister som den hidtil yngste statsminister i Danmark.

2

Finansminister: Nicolai Wammen

Nicolai Wammen har siddet sammen med Mette Frederiksen til regeringsforhandling- erne. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Nicolai Wammen har været en fast del af regeringsforhandlingerne og nuværende politisk ordfører for partiet. Det er ikke helt nyt for ham at bestride en ministerpost, da han både har været europaminister og forsvarsminister under Helle Thorning-Schmidt.

3

Udenrigsminister: Jeppe Kofod

Jeppe Kofod skifter politisk scene, da han forlader Europa-Parlamentet for at blive minister i ny S-regering. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Jeppe Kofod rykker altså fra Europa-Parlamentet, som han netop er blevet genvalgt til, for at blive minister i Mette Frederiksens nye regering. Han forlod ellers dansk politik tilbage i 2008 og blev i 2014 valgt ind i Europa-Parlamentet.

4

Justitsminister: Nick Hækkerup

Nick Hækkerup tager ministererfaring med sig ind til sin nye ministerpost. (Foto: © ERik Refner, Scanpix)

Nick Hækkerup har siddet 12 år i Folketinget og har været både forsvarsminister, sundhedsminister og EU- og handelsminister. Efternavnet Hækkerup har dybe rødder i Socialdemokratiet, da både hans onkel, far og bror også har været i Folketinget.

5

Social- og indenrigsminister: Astrid Krag

Astrid Krag har tidligere været minister, men mens hun var medlem af partiet SF. Det er derfor hendes første ministerpost som socialdemokrat. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Astrid Krag blev valgt ind i Folketinget tilbage i 2007 for SF, men i 2014 rykkede hun fra SF og til Socialdemokratiet. Hun har ministererfaring, da hun som SF’er sad som sundhedsminister fra oktober 2011 til januar 2014.

6

Skatteminister: Morten Bødskov

Morten Bødskov får igen en ministerpost. Han blev nødt til at forlade sin sidste ministerpost som justitsminister. (Foto: © Sofie Mathiassen, Scanpix)

Morten Bødskov har siddet i Folketinget i næsten 18 år og har tidligere været minister. Han forlod dog sin post som justitsminister, da han løj over for Folketingets Retsudvalg om et aflyst besøg på Christiania.

7

Klima-, energi- og forsyningsminister: Dan Jørgensen

Dan Jørgensen har også tidligere været minister. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Dan Jørgensen blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i 2013, og indtil da sad han i Europa-Parlamentet. Den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt hentede ham hjem fra Bruxelles og gjorde ham til minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Den post havde han frem til 2015.

8

Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde: Mogens Jensen

Mogens Jensen har især siddet på medie- og kulturområdet i partiet, men det er altså ikke de områder, han i fremtiden skal dække som minister. (Foto: © Olafur Steinar Gestsson, Scanpix)

Mogens Jensen blev valgt ind i Folketinget tilbage i 2005 og har især siddet på kultur- og medieområdet, da han har været ordfører for de to områder. Han er 55 år gammel og var udviklings- og handelsminister i Helle Thorning-Schmidts regering fra 2014 til 2015.

9

Sundheds- og ældreminister: Magnus Heunicke

Sidst Magnus Heunicke sad som minister, var han et års tid på posten. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

Magnus Heunicke blev valgt ind i Folketinget tilbage i 2005 og har tidligere siddet lige over et års tid som transportminister. Han er 44 år gammel.

10

Transportminister: Benny Engelbrecht

Benny Engelbrecht har også siddet som minister før i et lille år. (Foto: © Olafur Steinar Gestsson, Scanpix)

48-årige Benny Engelbrecht blev i 2007 valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet og var skatteminister i et lille år fra 2014 til 2015 under Helle Thorning-Schmidts regering.

11

Minister for udviklingssamarbejde: Rasmus Prehn

Rasmus Prehn er født i 1973 og har siddet i Folketinget i 14 år. (Foto: © søren bidstrup, Scanpix)

Rasmus Prehn har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet siden 2005 og har siddet som transportordfører for partiet. Han er 46 år gammel.

12

Børne- og undervisningsminister: Pernille Rosenkrantz-Theil

Pernille Rosenkrantz-Theil er ikke født ind i partiet, men har tidligere været medlem af Enhedslisten. (Foto: © NIELS AHLMANN OLESEN, Scanpix)

Pernille Rosenkrantz-Theil var medlem af Enhedslisten, indtil hun meldte sig ud i 2008, og siden da har hun været medlem af Socialdemokratiet.

13

Forsvarsminister: Trine Bramsen

Trine Bramsen har indtil nu været retsordfører i partiet. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Trine Bramsen har været medlem af Folketinget siden september 2011 og er opstillet i Fyns Storkreds. Hun er født i Svendborg tilbage i 1981. Siden 2013 har Trine Bramsen været Socialdemokratiets retsordfører.

14

Uddannelses- og forskningsminister: Ane Halsboe-Jørgensen

I otte år har Ane Halsboe-Jørgensen siddet i Folketinget. (Foto: © NIELS AHLMANN OLESEN, Scanpix)

Ane Halsboe-Jørgensen blev valgt ind i Folketinget i 2011 i Nordjyllands Storkreds og er partiets børneordfører. Hun er født i 1983.

15

Erhvervsminister: Simon Kollerup

Trods Simon Kollerups unge alder har han siddet i Folketinget i otte år. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Simon Kollerup er 33 år gammel og blev valgt ind i Folketinget tilbage i 2011. Han har haft flere ordførerposter siden 2015. Blandt andet landbrugs- og fødevareposten.

16

Udlændinge- og integrationsminister: Mattias Tesfaye

Mattias Tesfaye har især markeret sig på udlændinge- og integrationsområdet i den seneste folketingsperiode. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Mattias Tesfaye har været medlem af Socialdemokratiet siden 2013, hvor han forlod partiet SF. Han er uddannet som murersvend, er født i 1981 og er valgt ind for Socialdemokratiet i Københavns Omegns Storkreds.

17

Beskæftigelsesminister: Peter Hummelgaard

Peter Hummelgaard er født i 1983 i Tårnby og har tidligere været forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Peter Hummelgaard blev valgt ind for fire år siden i 2015 og er nuværende EU-ordfører for partiet. Hans politiske karriere har dog flere år på papiret, da han har været forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom fra 2008 til 2012.

18

Boligminister: Kaare Dybvad

Kaare Dybvad blev første gang valgt ind i Folketinget i 2015. (Foto: © Linda Kastrup, Scanpix)

Kaare Dybvad blev valgt ind i Folketinget for fire år siden ved valget i 2015 og er partiets boligordfører. Han er 34 år gammel.

19

Miljøminister: Lea Wermelin

Lea Wermelin har været politisk medarbejder i Socialdemokratiet på Christiansborg fra 2012 til 2015, inden hun blev valgt ind i Folketinget. I 2019 blev hun Miljøminister. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Lea Wermelin blev også valgt ind i Folketinget i 2015 og har været bæredygtighedsordfører for Socialdemokratiet. Hun blev født i 1985 i Rønne på Bornholm.

20

Kulturminister og kirkeminister: Joy Mogensen

Joy Mogensen ankommer til Statsministeriet i dag i København. Hun skifter opgaven som borgmester i Roskilde ud med et job som minister. (Foto: © Nikolai Linares, Scanpix)

Joy Mogensen forlader sin borgmesterpost i Roskilde for en ministerpost i den nye regering. Hun har i den seneste tid været genstand for debat, da hendes partikollega Simon Simonsen kritiserede hende for valget om at blive alenemor uden at kende faren.