Dansk Erhverv jubler over tourstart i Danmark: Folk vil valfarte hertil

Der venter nu et kæmpe arbejde med at gøre Danmark tour-klar, siger Dansk Erhverv.

Det vil være muligt at få et glimt af tour-stjernerne i både Jylland, på Fyn og på Sjælland, når Tour de France kommer til Danmark i 2021. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

Danmark har god grund til at glæde sig over en tour-start i 2021.

Sådan lyder det fra Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen.

Brandingmæssigt vil en så stor sportsbegivenhed som Tour de France nemlig betyde enormt meget for Danmark.

- COWI har regnet ud, at en million mennesker vil se cykelløbet live i Danmark, og millioner af mennesker vil se det på tv-skærmene, siger Brian Mikkelsen.

- Så det vil jo brande Danmark som en interessant og spændende nation turismemæssigt. Folk vil valfarte hertil, bruge vores hoteller, restauranter og forretninger, men det vil også sælge os som en spændende aktiv nation – også på andre forretningsområder.

Brian Mikkelsen: Nu er det sikkert

Allerede nu ligger der et kæmpe arbejde forud for at gøre Danmark klar til at modtage Tour de France.

- Man skal have lavet alt logistikken, ruten skal endeligt på plads, vi skal sørge for, at der er hotelkapacitet til folk, vi skal sørge for, at der er en masse events rundt omkring, så det bliver sjovt og interessant at være i Danmark samtidig med, at der er Tour de France – og så skal vi selvfølgelig give den fuld gas, så hele verden kan se, at der foregår noget interessant i Danmark.

Brian Mikkelsen, der har en fortid som blandt andet kulturminister for Konservative, har selv været aktiv i kampen for at få det store cykelevent til Danmark.

Af samme grund var han derfor rigtig glad, da han så klippet, hvor løbsdirektør Christian Prudhomme annoncerede tour-starten i Danmark på Youtube.

- For det betyder, at nu er det sikkert – nu kommer Tour De France i 2021, siger Brian Mikkelsen.