Dansk Folkeparti betaler 200.000 kroner tilbage til EU

DF-formand Kristian Thulesen Dahl oplyser nu, at partiet betaler de 200.000 kroner tilbage, som det har modtaget i støtte fra MELD til sommergruppemøder.

- Alle må have en forventning om, at der nu endeligt ryddes op i den rodebutik, som MELD tilsyneladende har været, skriver DF-formand Kristian Thulesen Dahl i sit nyhedsbrev. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

De cirka 200.000 kroner, som Dansk Folkeparti har modtaget fra det europæiske parti MELD til partiets sommergruppemøder i 2014 og 2015, betales nu tilbage.

Det skriver partiformand Kristian Thulesen Dahl i sit nyhedsbrev.

- Der er mange, der hver dag kæmper en kamp for Dansk Folkeparti og vores holdninger. Disse mange gode mennesker må have en berettiget forventning om, at vi får bragt orden i disse ting. Dette, vil jeg arbejde benhårdt for at sikre, sker, skriver han i nyhedsbrevet, hvor han også betegner det nu nedlagte MELD - der var en partialliance for EU-skeptiske partier - for "en rodebutik".

- Alle må have en forventning om, at der nu endeligt ryddes op i den rodebutik, som MELD tilsyneladende har været, skriver han.

Sagen om MELD-støtten til partiets sommergruppemøder begyndte i weekenden, hvor en række nye anklager mod Dansk Folkepartis europaparlamentsmedlem Morten Messerschmidt dukkede frem.

DR Nyheder kunne fremlægge interne papirer, der ifølge flere eksperter viste, at over 200.000 EU-støttekroner var blevet misbrugt til at finansiere partiets sommergruppemøder i henholdsvis 2014 og 2015.

Støttekronerne var blevet udbetalt af Europa-Parlamentet, og de skulle egentlig bruges på en konference for det europæiske parti MELD, som Morten Messerschmidt var formand for.

Men konferencerne blev afholdt samme dage som Dansk Folkepartis sommergruppemøder og med de samme deltagere, hvilket Europa-Parlamentet tilsyneladende ikke havde fået noget at vide om. Ifølge EU's regler må støttekronerne ikke bruges direkte eller indirekte til at finansiere nationale partier.

Kristian Thulesen Dahl skriver i nyhedsbrevet, at han "naturligvis går ud fra", at MELD-pengene er blevet udbetalt efter reglerne.

- Men forløbet viser rod. Det rigtige program er ikke sendt med til Europa-Parlamentet, og folk svarer forvirret på, om de har deltaget i en MELD-konference eller ej. Det dur selvfølgelig ikke. Derfor støtter jeg naturligvis, at DF’s nye gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, tager kontakt til Europa-Parlamentets administration med henblik på at få bragt tingene i orden, skriver han og fortsætter:

- Penge, der måtte være kommet DF i Danmark til gavn, men hvor vurderingen er, at vi ikke måtte have draget gavn heraf, betales tilbage. Uanset om vi i den konkrete sag måtte have en anden vurdering. Tvivlen vil gøre, at vi betaler tilbage, understreger han.