Dansk Folkeparti betaler skonnert-penge tilbage til EU

Hovedpersonen Morten Messerschmidt afviser selv at kommentere sagen, men partiets gruppeformand siger, at der overføres penge til EU.

Partiformand Kristian Thulesen Dahl under DF's sommerpressemøde i 2013 på skonnerten Halmø. Dansk Folkeparti skal nu betale støttemidler brugt på sejlturen tilbage til EU. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Inden for ganske kort tid tikker der 120.700 kroner ind på Europaparlamentets bankkonto.

Det bekræfter Dansk Folkeparti, efter at Europaparlamentets ledelse i aftes besluttede at kræve støttepenge retur fra DF, som i strid med reglerne har brugt EU-midler på en sejltur med skonnerten Halmø frem mod kommunalvalget i 2013.

- Selvfølgelig skal det betales tilbage, hvis det er vilkårene, siger gruppeformand i DF’s folketingsgruppe, Peter Skaarup.

- Man kan altid diskutere, hvordan sådan en afgørelse er kommet frem, men det afgørende er, at hvis der er en afgørelse, så må man følge den afgørelse, siger han.

Så pengene skal betales tilbage?

- Selvfølgelig. Der er faste regler for det der, og det skal man selvfølgelig gøre. Jeg synes jo, det er godt, at Europaparlamentet fordyber sig i, hvad snitfladerne er for, hvad man kan og ikke kan bruge penge på. Det er som det skal være, siger Peter Skaarup.

Også når det rammer jer selv?

- Selvfølgelig. Der er ens spilleregler for alle. Det bør der være.

Hovedpersonen i sagen, Morten Messerschmidt, afviser selv – via sin presserådgiver Kristian Wederkinck - at kommentere mandagens afgørelse fra Europaparlamentet, da Messerschmidt ifølge presserådgiveren kun vil tale om den kommende folkeafstemning om retsforbeholdet frem mod afstemningen den 3. december.

I stedet udtaler presserådgiveren sig – noget usædvanligt – på vegne af Morten Messerschmidt:

- Vi betaler selvfølgelig pengene tilbage, siger Kristian Wederkinck.

FacebookTwitter