- Dansk Folkeparti burde afvises som Sverigedemokraterna

Danske politikere burde have afvist Dansk Folkeparti på samme måde som svenske politikere holder Sverigedemokraterna ude i kulden, mener debattør David Trads.

Endnu engang sætter udlændingespørgsmålet ild til debatten herhjemme.

Borgerlige politikere bliver nu beskyldt for at have ført en så stram udlændingepolitik, at det har kostet både på Danmarks omdømme og sikkerhed.

- Den udlændingepolitik Venstre har ført, har blandt andet været medvirkende til, at Danmark er det land, hvorfra der sendes flest krigere til Syrien. I har skubbet til ekstremismen ved aldrig at sige 'nok er nok'.

Sådan lød det fra journalist og debattør David Trads, der mandag aften diskuterede med Venstres tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen i Deadline på DR2. Trads mener, at de borgerlige partier har omfavnet Dansk Folkeparti alt for meget gennem årene.

- Lige meget hvad Dansk Folkepartis repræsentanter har sagt af uhyrligheder, så var der aldrig nogen fra Venstres ledelse, der sagde stop.

Udelukkelse er 'smuk'

Debatten er blusset op efter det svenske nationalistiske parti, Sverigedemokraterna, mere end fordoblede deres stemmetal til det svenske parlament. På trods af partiets succes nægter resten af de svenske politikere fra begge fløje ethvert samarbejde med Sverigedemokraterna.

David Trads kalder de svenske politikeres klare afvisning af partiet for 'smuk' og henviser til, at tidligere danske politiske ledere har kaldt Dansk Folkeparti for både modbydeligt og 'ikke stuerent'.

Claus Hjort Frederiksen kalder David Trads' synspunkter for noget 'kvalificeret vrøvl'.

- Konklusionen kunne lige så godt være, at vi har været for slappe i forhold til at kræve, at indvandrerne skal bidrage lige meget til samfundet, siger den tidligere minister.

- Jeg må sige, jeg er bekymret over, at vi har muslimske miljøer, der ikke meget klart tager afstand fra det, vi oplever i Syrien.

Se klip fra debatten i Deadline i videoen over artiklen.