Dansk Folkeparti dropper store dele af kritiseret omfartsvej

Kristian Thulesen Dahl fortæller, at partiet har taget kritikken til sig.

Trafikordfører Kim Christiansen har hidtil forsvaret omfartsvejen. Senest i en Facebook-kommentar, hvor han understregede, at vejen ville blive en kæmpe gevinst for Mariager. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Omfartsvejen, der skulle lede tung trafik uden om Mariager, bliver ikke så lang og så dyr som ventet.

Dansk Folkeparti har nemlig lyttet til kritikken og dropper dele af omfartvejen. Det oplyser DF-formand Kristan Thulsen Dahl til TV 2 News.

- Vi tager kritkken til os, siger Dansk Folkepartis formand.

- Man kan gøre det her billigere og alligevel få gjort en hel del omkring udfordringerne i Mariager. Og det er det rigtige sted at landet det, synes vi.

I stedet for de oprindelige 377 mio. kroner for en større omfartsvej, nedjusterer de nu forventningerne til en kortere udgave, der kun går til Alstrup fremfor Assens. Derfor vil den nye omfartsvej koste 80 mio. kroner i stedet.

- Og det er en bedre løsning, da flere vil kunne se fornuften i det, siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2 News.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Skitse af regeringen og Dansk Folkepartis planer for en omfartsvej ved Mariager mod Assens.
Skitse af regeringen og Dansk Folkepartis planer for en omfartsvej ved Mariager mod Assens.

Kritikken har haglet ned over især Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen, siden omfartsvejen blev præsenteret som en del af regeringen og Dansk Folkepartis infrastrukturplan den 13. marts.

Kim Christiansen bor nemlig selv i Mariager - og den tunge trafik, som ifølge transportordføreren var til stor gene og fare i byen, kunnet TV 2 ikke finde forleden, da de besøgte bymidten.

Her kunne de registrere fire lastbiler på 12 timer - og en af dem skulle levere varer hos selvsamme Kim Christiansen kro, A'porta, som han har med sin kone, Dansk Folkeparti-medlemmet Pia Adelsteen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk