Dansk Folkeparti: Flygtninge skal ikke isoleres

Dansk Folkeparti vil oprette landsbyer udelukkende for flygtninge, men de skal ikke afskæres totalt fra resten af samfundet

Sammen med Socialdemokraterne og de Konservative har Dansk Folkeparti presset regeringen til at undersøge fordele og ulemper ved at oprette landsbyer for flygtninge. Mens Socialdemokraterne vil sikre, at flygtningene bliver integreret i det danske samfund, mener Dansk Folkeparti derimod, at de skal forberedes på en tilværelse i eller tæt på hjemlandet – og ikke i Danmark.

- De skal være der midlertidigt, indtil vi har mulighed for at sende dem tilbage til deres hjemlande eller et andet land i nærområderne. Vi mener ikke, at de skal integreres, siger Martin Henriksen, integrationsordfører fra Dansk Folkeparti, torsdag i Debatten på DR2.

Hidtil har det været en vigtig skillelinje mellem de to partier, men nu nuancerer Martin Henriksen sit partis synspunkt. Flygtningene skal nemlig kunne færdes i det omgivende samfund, forklarer han.

- De vil have mulighed for at gå ud og benytte sig af tilbud, fritidstilbud og så videre, i det danske samfund, men de vil blive rustet til at vende hjem, siger han, og vært Clement Kjersgaard følger op.

- Ville det være rigtigt at sige, at de skal holdes isoleret fra resten af samfundet?

- Det ville ikke være helt rigtigt. Det er ikke sådan, at de har forbud mod at gå ud.

Se hele udsendelsen af Debatten med Clement Kjersgaard, når han stiller spørgsmålet: Hvor skal flygtningene bo?

Debatten