Dansk Folkeparti gransker topfigurs rolle i speget EU-sag

Søren Espersen bliver nu rullet ind i sagen om misbrug af EU-midler i det europæiske parti Meld.

Søren Espersen, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Dansk Folkeparti går nu i gang med at se nærmere på Søren Espersens rolle i sagen om misbrug af EU-midler i det lille europæiske parti Meld, der har tæt tilknytning til Dansk Folkeparti.

Det sker efter, at Ekstra Bladet har fået adgang til dokumenter fra de franske myndigheder, som viser, at Dansk Folkepartis topfigur Søren Espersen blev valgt ind i Melds bestyrelse i efteråret 2012.

- Jeg og partiet er i gang med at finde ud af, hvad der er op og ned i denne sag, og så vil vi gerne vende tilbage senere og give en beskrivelse af, hvad der er foregået, siger Søren Espersen ifølge Jyllands Posten.

- Problemet er lidt logistisk, fordi papirerne ligger i Bruxelles, og alle parlamentarikerne, som vi har dernede, er hjemme i Danmark. Vi er ved at prøve at finde ud af med folkene dernede, hvad der egentlig ligger.

Usikkerheden går på, hvorvidt og hvor længe Søren Espersen har siddet i bestyrelsen for Meld, og om han har siddet med i ledelsen på et tidspunkt, hvor Meld har misbrugt EU-midler.

I foråret kom det nemlig frem, at Europaparlamentet kræver 2,9 millioner EU-støttekroner tilbagebetalt fra Meld og den tilhørende fond Feld. Penge som er blevet brugt i strid med reglerne de seneste år.

Messerschmidt: Espersen var med i Meld

Tidligere på dagen bekræftede Morten Messerschmidt i et interview med DR, at Søren Espersen var med, da Meld blev stiftet i 2012. Messerschmidt kunne dog ikke sige, hvorvidt og hvor længe Espersen sad med i bestyrelsen.

- Det er korrekt, at Søren Espersen var med i begyndelsen, da vi stiftede foreningen helt tilbage i 2012. Jeg har været tilbage og tjekke nogle af de registre, der er indgivet, og er ikke sikker på, om han endte med at sidde i bestyrelsen eller ej, siger Morten Messerschmidt.

Uklarheden om, hvem der egentlig har været med i bestyrelsen for Meld, som Morten Messerschmidt var formand for sidste år, gælder ikke kun Søren Espersen.

I går kom det frem, at det tidligere medlem af Dansk Folkeparti Rikke Karlsson har politianmeldt Morten Messerschmidt for identitetstyveri, fordi hun er af den opfattelse, at han har meldt hende ind i Melds bestyrelse i 2014, uden at hun vidste det.