Dansk Folkeparti: Løkke tager fejl – det kan ikke lade sig gøre at integrere flygtninge

Der er behov for flere udlændingestramninger i 2016, lyder det fra DF efter statsministeren nytårstale.

DF's Peter Skaarup ankommer til Christiansborg på valgaftenen for retsforbeholdet torsdag d. 3. december 2015. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2015) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Vi skal blive bedre til at integrere de flygtninge, der kommer til Danmark.

Sådan lød det i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nytårstale, men den melding bliver undsagt af regeringens største støtteparti, Dansk Folkeparti.

- Vi skal slå én ting fast – og det mangler i talen, synes jeg - at vi skal skille indvandrere og flygtninge ad, siger gruppeformand Peter Skaarup (DF).

- Indvandrere, som for nogles vedkommende kan klare sig godt i vores samfund, skal ud og arbejde, og flygtninge, som jo ikke kan integreres, siger han.

Lars Løkke Rasmussen siger i sin nytårstale, at det vil koste samfundet dyrt – både ”menneskeligt og økonomisk” – hvis vi ikke lykkes bedre med integrationen end tidligere, samtidig med at antallet af asylansøgere skal begrænses.

Men det er lodret forkert at øge indsatsen i forhold til at integrere de mange flygtninge, der kommer til Danmark, lyder det fra Dansk Folkeparti.

- Der synes jeg, at statsministeren tager fejl. Alle undersøgelser viser, at det ikke kan lade sig gøre. Der er vi altså nødt til - i stedet for at tro, at det kan lade sig gøre – at lukke af i forhold til flygtninge, hjælpe lokalt i nærområderne, lave grænsekontrol og stramme vores udlændingepolitik i et helt andet omfang end det, som statsministeren har fat på her, siger Peter Skaarup.

- For i øjeblikket bliver der ved med at komme flere asylansøgere trods de stramninger, der har været. Så flere stramninger er nødvendige i 2016.