Dansk Folkeparti udpeger 'slagkraftigt udlændingeteam'

Marie Krarup skifter fra forsvarsordfører til integrationsordfører for at styrke DF i udlændingedebatten.

Martin Henriksen bliver udlændinge- og værdiordfører for Dansk Folkeparti, og han vil stå i spidsen for partiets udlændingelinje. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Dansk Folkeparti opruster på udlændingeområdet, så Christian Langballe, Marie Krarup og Martin Henriksen skal udgøre et "slagkraftigt team".

Marie Krarup bliver integrationsordfører, Christian Langballe vil fortsat være indfødsretsordfører og Martin Henriksen får titel af udlændinge- og værdiordfører. Han skal også koordinere trioens arbejde.

Formålet er at fortsætte den stramme udlændingepolitik, og at sætte gang i at hjemsende udlændinge.

- Udlændingepolitikken er vores vigtigste område. Det er dybest set det, der gør, at vi kan give et ordentligt land videre til vores børn og børnebørn - at vi har styr på indvandringen, forklarer Martin Henriksen.

- Jeg ved godt, at nogle turnerer med det synspunkt, at Nye Borgerlige har en mere restriktiv udlændingepolitik end Dansk Folkeparti. Men det beregner jeg nu mere som et af årtiets bedst planlagt fupnumre, siger Henriksen.

Marie Krarups hidtidige ansvarsområde som forsvarsordfører overgår til Jeppe Jakobsen, der også er ældreordfører.

Marie Krarup har som forsvarsordfører markeret sig med en mere Rusland-venlig linje end regeringen. Og også end eksempelvis DF-næstformand Søren Espersen.

Men det er ikke årsagen til, at Krarup ikke længere skal være forsvarsordfører, siger Martin Henriksen, der er med i partiets gruppeledelse.

/ritzau/

Facebook
Twitter