Dansk Folkeparti: Vi bør også anerkende Jerusalem som hovedstad

Søren Espersen roser den amerikanske præsident og modsiger hermed flere andre partier.

- Jeg mener, at vi i Danmark også skal flytte vores ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Det vil klæde den danske regering at følge trop med USA, siger Søren Espersen (DF). (Foto: © søren bidstrup, Scanpix)

Mens både Socialdemokratiet, SF og Venstre udtrykker stor bekymring, er der anderledes glæde i Dansk Folkeparti, efter at Donald Trump her til aften har meddelt, at USA officielt anerkender Jerusalem som Israels hovedstad.

- Man er nødt til at se realistisk på tingene. Jerusalem er Israels hovedstad. Det er der, hvor Israel har sin regering, parlament og højesteret. Det er et faktum, siger udenrigsordfører Søren Espersen (DF), der også glæder sig over, at Trump har igangsat en ambassadeflytning fra Tel Aviv til Jerusalem.

- Jeg mener, at vi i Danmark også skal flytte vores ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Det vil klæde den danske regering at følge trop med USA, siger han.

Mener I også, at Danmark skal anerkende Jerusalem som hovedstad?

- Det vil være en rigtig god gestus, som jeg håber sker. Jeg har ikke store forhåbninger, men det er noget, som vi i Dansk Folkeparti har ønsket i mange år, siger Søren Espersen.

Espersen: Der er ingen fredsproces i gang

Hermed modsiger han både Venstre, SF og Socialdemokratiet, som mener, at beslutningen kan være skadelig for fredsprocessen mellem palæstinenserne og Israel.

- Vi taler om en atombombe, som han potentielt kaster ind i en meget anspændt situation, siger Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen.

Søren Espersen, der også er formand for Udenrigspolitisk Nævn, køber dog ikke præmissen om, at Donald Trumps udmelding skader fredsprocessen.

- Der er ikke nogen fredsproces i gang, og det har der ikke været i årevis. Siden Israel rømmede Gaza, har der ikke været nogen interesse for det, siger udenrigsordføreren.

Kan det så ikke være til skade for en mulig kommende fredsproces?

- Nej, det mener jeg ikke. Jeg synes, at det er udmærket, at det bliver slået fast, at Jerusalem er Israels hovedstad. Så må palæstinenserne, hvis de får en stat, have deres hovedstad et andet sted, siger Søren Espersen.