Dansk Folkeparti vil betale mere end 200.000 kroner tilbage til EU

I går meddelte Dansk Folkeparti, at partiet betaler 200.000 kroner tilbage til EU. Nu er endnu flere penge er på vej mod Bruxelles.

Eksperter vurderer, at Morten Messerschmidt har tilbageholdt oplysninger for Europa-Parlamentet i sag om EU-støtte, der tilsyneladende er gået til DF's sommergruppemøder. Nu vil partiet betale flere penge tilbage. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Dansk Folkeparti planlægger nu at sende endnu flere penge tilbage til EU.

Det oplyser partiets gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, der dog ikke vil sætte et beløb på:

- Vi er nu i gang med at gå alle dokumenterne igennem. Vi har et overblik sidst på ugen, og så vil vil præsentere det for Europa-Parlamentet på mandag, med tilbud om at betale penge tilbage, siger han.

- Jeg vil ikke sige noget om konkrete beløb i dag. Vi ønsker at lave et clean cut. Hvis der er nogen tvivl om bestemte udgifter, så vil DF betale pengene tilbage, siger Anders Vistisen.

DR Nyheder har været i kontakt med en række centrale kilder i Dansk Folkeparti, som samstemmende fortæller, at der endnu ikke er et overblik over, præcist hvor mange penge man yderligere vil tilbagebetale.

Det vurderes dog, at beløbet maksimalt kommer op på 300.000 kroner.

Dét beløb skal lægges oven i de 200.000 kroner, som Dansk Folkeparti i går besluttede at betale tilbage til EU.

Tilbagebetalingerne sker efter, at et europæiske parti MELD, som Morten Messerschmidt var formand for, fik 200.000 kroner i støtte til at afholde EU-seminarer.

Men flere eksperter vurderer, at midlerne tilsyneladende er brugt i forbindelse med sommergruppemøderne, hvor EU kun fyldte en del af programmet.

Selvom Dansk Folkeparti nu betaler penge tilbage til EU afviser partiet svindel, og man vil stadig ikke lægge bilagene frem.