Dansk Folkepartis Mogens Camre dømt for Twitter-racisme i landsretten

Mogens Camre sammenlignede muslimer med Hitler. Det var racisme, stadfæster Østre Landsret.

Byrådsmedlem Mogens Camre er i dag blevet dømt for overtrædelse af racismeparagraffen i Østre Landsret. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

79-årige Mogens Camres tweet om jøder, muslimer og Hitler var racistisk og strafbart. Det har en enig Østre Landsret netop afgjort i en ankesag mod DF-politikeren.

Mogens Camre, der er tidligere medlem af EU-parlamentet og nuværende byrådsmedlem for partiet, straffes med en bøde på 8.000 kroner.

Baggrunden for straffen er et tweet fra juli 2014, hvor Camre skrev følgende:

- Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen.

Mogens Camre har under sagen forklaret, at hans tweet kun nåede ud til hans dengang 67 følgere på det sociale medie. Tweetet var dog offentligt og kunne læses af enhver.

Sådan her set det tweet ud, som fik to forskellige personer til at anmelde DF-politikeren til politiet. (© Skærmprint fra Twitter.com)

Racisme-dømt i byretten

Dermed stadfæster Østre Landsret dommen fra Retten i Glostrup, der tilbage i august fandt Camre skyldig i at have overtrådt straffelovens racismeparagraf.

Mogens Camre har efter sagen kom for retten valgt at slette sin Twitterprofil. Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, har tidligere understreget, at sagen ikke får nogen konsekvenser for Mogens Camres medlemsskab af Dansk Folkeparti.