Danske partier vil øge IS-indsats efter angreb i Paris

Flere af Folketingets partier ser gerne en større militær indsats mod Islamisk Stat i Irak og muligvis Syrien.

Regeringspartiet Venstre vil blandt andet diskutere, hvorvidt danske F16-fly fremover også skal bombe i Syrien. (Foto: christian Als © Scanpix)

Flere partier er klar til at skrue op for kampen mod Islamisk Stat (IS).

Meldingen kommer efter fredagens blodige angreb mod den franske hovedstad, som IS har taget skylden for, skriver Politiken.

- Med terrorangrebene i Paris har IS erklæret krig mod hele det vestlige samfund, og derfor må vi nu sætte alle kræfter ind på at bekæmpe IS. Nu handler det om at få dem væk fra Jordens overflade, siger Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen til avisen.

Også Socialdemokraterne er åben for at udvide den militære indsats fra Danmark, der i godt et år har deltaget i den internationale koalition, der bekæmper IS i Irak.

- Dels fordi der er tale om så hårdt et angreb, dels fordi det også kunne være sket i Danmark, siger udenrigsordfører Nick Hækkerup til Politiken.

- Derfor er vi åbne for alle muligheder - med undtagelse af en indsættelse af danske soldater

Venstre vil diskutere, hvorvidt de danske F16-fly også skal bombe i Syrien fremover. Samtidig er partiet parat til at diskutere vestlige soldater på jorden.

De Konservative mener, at landtropper er vejen frem, mens Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, søndag skabte debat ved at tale for, at Vesten begynder at bombe IS blandt civile.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk