Danske partiledere om kollegaen Mays farvel: 'Hun har vores respekt'

Man kaster vrag på en meget dygtig politiker, mener Mette Frederiksen, og Anders Samuelsen roser hendes mod og fightervilje.

Det er stor anerkendelse fra begge sider i Folketinget til den britiske premierminister Theresa May, som tidligere i dag varslede sin afgang som konservativ partileder og som landets premierminister.

Hun har nemlig med stort mod kæmpet for at lave en aftale om brexit, som kunne stemmes igennem det britiske parlament, mener både udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og statsministerkandidat Mette Frederiksen (S).

- Jeg har kæmpestor respekt for hendes engagement, hendes mod, hendes fightervilje og hendes forsøg på at løse det, som for hende viste sig at være en umulig opgave.

- Hun har kæmpet til det allersidste og har håbet at finde en åbning, så de kunne blive enige om en brexit-aftale. Det har jeg stor respekt for. Hun må bare erkende, at det ikke er lykkedes, og at hendes egen person måske har stået i vejen i sidste ende, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Både Anders Samuelsen og Mette Frederiksen udtrykker stor respekt for Theresa May. ​ (© DR & Scanpix)

En meget berørt Theresa May meddelte klokken 11 i dag dansk tid foran Downing Street, at hun træder tilbage som leder af de konservative 7. juni, og at hun stopper som premierminister, når hendes afløser er fundet.

- Jeg har gjort alt, jeg kunne for at overbevise medlemmerne af parlamentet om at bakke op om aftalen. Desværre har jeg ikke været i stand til at gøre det succesfuldt, sagde Theresa May i en tale ved Downing Street.

Det sker, efter at det står klart, at hun ikke har været i stand til at få opbakning til en brexit-aftale i det britiske parlament. Også hendes fjerde forsøg på at få flertal for en aftale står til at blive stemt ned af de britiske politikere.

Hør uddrag fra Theresa Mays farvel-tale

Kaster vrag på en dygtig politiker

Men trods de fejlslagne forsøg, mener Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, at premierministeren har gjort alt, hvad hun kunne, men langt fra har fået løn som forskyldt.

- Jeg har meget sympati for Theresa May, selv om vi ikke tilhører den samme politiske familie. Jeg kan rigtig godt lide hende, og jeg har stor sympati for hende, siger hun og fortsætter:

- Da jeg var justitsminister, sad vi i det samme europæiske råd og mødtes flere gange, hvor vi først og fremmest talte om radikalisering og bekæmpelse af terror. Jeg sætter faktisk meget stor pris på Theresa May, og jeg synes, at det ser ud som, at man kaster vrag på en meget dygtig politiker.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter