Danske regioner sætter fokus på medicinpriser

Danske Regioner vurderer, hvordan sundhedssystemet kan klare dyrere lægemidler, siger formanden Bent Hansen.

De stigende medicinpriser bliver ifølge formand Bent Hansen en del af Danske Regioners bestyrelsesmøde fredag. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Danske Regioner drøfter på sit bestyrelsesmøde fredag, hvordan hospitaler og andre dele af sundhedssystemet klarer de stadig stigende udgifter til ny medicin. Men bestyrelsen vil ikke oprette et nyt institut, som skal prioritere medicin efter pris, oplyser Danske Regioners bestyrelsesformand, Bent Hansen, (S).

- Vi har en proces i gang på baggrund af en generalforsamlingsbeslutning sidste år om, hvordan vi kan få mere ud af sundhedskronerne, siger Bent Hansen og fortsætter:

- Men vi diskuterer ikke et prioriteringsinstitut. Vi diskuterer, hvordan vi kan gøre det bedre i forhold til de institutioner, vi selv har lavet, KRIS og RADS, (regionernes to medicinråd).

Bent Hansen udtalelse kommer som reaktion på, at redaktør Kristian Lund i Onkologisk Tidsskrift oplyser, at "Bent Hansen, Jens Stenbæk og den øvrige bestyrelse (skal) drøfte muligheden af at indføre et prioriteringsinstitution ..." og videre:

"Tanken er at bygge institutionen op om den eksisterende organisation, nemlig KRIS suppleret af RADS, men på en sådan måde, at den skal godkende lægemidler ved at inddrage deres økonomi, og ikke bare, som i dag, med udgangspunkt i lægemidlernes effekt", skriver tidsskriftet.

Danske Regioner skal ifølge Bent Hansen vurdere, hvordan de klarer stigende priser på nye lægemidler.

- Vi går videre ad den vej for at se på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre med det prispres, så vi har sikkerhed for, at vi bruger dem rigtigt, når vi bruger nogle penge på noget, siger Bent Hansen.

/ritzau/