Tema Brexit

David Cameron: Britisk aftale vil også gavne Danmark

Britisk aftale kan hjælpe Danmark med problemerne omkring udbetaling af børnecheck til borger i andre EU-lande, siger Cameron.

Englands premierminister David Cameron (tv) besøger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Christiansborg fredag d. 5. februar 2016. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2016) (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Storbritanniens premierminister David Cameron er under tungt pres for at forhandle en aftale på plads, der kan overbevise briterne om, at de skal blive i EU.

Men aftalen vil ikke kun have betydning for Storbritannien også andre EU-lande - herunder Danmark - vil kunne få glæde af aftalen. Det fastslår David Cameron efter et møde med statsminister Lars Løkke Rasmussen på Christiansborg fredag:

Brexit

Storbritannien har ved et historisk valg den 23. juni 2016 stemt for at forlade EU. Følg det politiske efterspil her.

Gå til tema

- I har bekymringer i forhold til at betale børnecheck til EU-borgeres børn, som ikke bor her. Her kan I bruge aftalen, selvom der fortsat er detaljer, der skal arbejdes på, siger Cameron.

Cameron har lovet briterne, at de senest i 2017 skal til folkeafstemning, om hvorvidt Storbritannien skal blive i EU under nye betingelser, som Cameron for tiden er ved at forhandle på plads med de øvrige medlemslande.

Premierministeren har blandt andet fremsat som et krav, at EU-borgere skal have boet i Storbritannien i fire år, før de har ret til bestemte velfærdsydelser. Det strider mod grundreglerne for EU-borgernes frie bevægelighed, mener mange.

Løkke: Camerons aftale vil kunne gavne Danmark

Løkke mener ikke, at der skal laves afgørende ændringer i det aftalepapir, som Storbritannien har forhandlet på plads.

- Vi har brug for denne aftale, og det papir, som er sat frem, er godt. Der er ikke brug for tilføjelser, men i nogle punkter er der måske brug for mere klarhed.

- Jeg vil støtte Storbritannien i det arbejde. Det er en aftale, som ikke kun vil gavne Storbritannien, men også andre lande, siger Løkke.

Cameron siger, at den britiske aftale skal være ligeså holdbar, som de danske forbehold har været. Bliver den det, vil det også gavne andre lande, herunder Danmark, mener premierministeren.

Udspillet fra Tusk skal diskuteres på et EU-topmøde 18. og 19. februar i Bruxelles.

/ritzau/