De Konservative dropper burkaforbud

De Konservative dropper planerne om at forbyde kvinder at bære burka. Justitsministeriet finder, at forslaget rejser væsentlige spørgsmål i forhold til menneskerettighederne og grundloven.

Justitsminister Brian Mikkelsen har nu fået undersøgt, om det er lovligt at indføre forbud mod burkaer. Svaret er nej! (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

De Konservative dropper planerne om et burkaforbud. Justitsministeriet finder, at forslaget rejser væsentlige spørgsmål i forhold til menneskerettighederne og grundloven.

Forslaget om at forbyde kvinder at bære burka har haft et kort og omtumlet forløb. De konservatives nye integrationsordfører Naser Khader præsenterede forslaget i forbindelse med partiets sommergruppemøde i august.

Ikke undersøgt på forhånd

Allerede dengang vakte det opsigt, at den konservative justitsminister Brian Mikkelsen ikke på forhånd havde undersøgt, om forslaget var i strid med grundloven.

- Vi er jo ikke jurister. Vi er politikere og vi har forskellig baggrund. Så det er jo ikke sådan, at vi kan sidde og tolke både menneskerettigheder og grundlov, siger politisk ordfører for de konservative Henriette Kjær.

Glad for debatten

Henriette Kjær fastholder, at hun er glad for, at det er lykkedes at rejse en debat om kvinders rettigheder og det rimelige i, at visse grupper i det danske samfund isoleres.

- Det er en vigtig debat, vi har sat på dagsordenen, og debatten vil føre til ændringer herhjemme. Det Konservative Folkeparti ser derfor frem til resultatet af arbejdet i regeringens arbejdsgruppe om burka, siger Henriette Kjær.