De Konservatives Marcus Knuth bliver vikar på central post

Marcus Knuth har været medlem af De Konservative i under et år, men kan allerede kalde sig politisk ordfører.

Marcus Knuth skiftede Venstre ud med De Konservative i november 2019. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Karoline Lieberkind © Ritzau Scanpix)

Det er kun godt otte måneder siden, at Marcus Knuth forlod Venstres folketingsgruppe og tilsluttede sig De Konservative.

Nu kan han allerede kalde sig politisk ordfører for partiet, i den periode Mette Abildgaard (K) er på barsel.

Det oplyser partiet.

- Jeg er utrolig taknemmelig for den opbakning, jeg får fra gruppen.

- Jeg synes også, at det sender et signal om, at vi er en meget sammentømret gruppe, der hviler på det stærke værdifællesskab, vi også har, siger Marcus Knuth.

Efterår med gang i

Han tror også, at han får rigeligt at se til i det kommende politiske efterår, hvor både finanslov- og pensionsforhandlinger venter.

- Det er jo en meget alsidig rolle (politisk ordfører red.), hvor vi går et efterår i møde, hvor der virkelig kommer til at være gang i den på klima, pension og i forhold til corona og finanslov, siger han.

Beholder ordførerskaber

Da Marcus Knuth skiftede fra Venstre, begrundede han beslutningen med, at han bedre kan se en sammenhæng mellem værdi- og udlændingepolitikken hos sit nye parti.

Kort efter fik han tildelt ordførerskaberne for indfødsret, integration og udlændinge.

Dem vil han stadig varetage sammen med det nye ordførerskab.

- Hele værdi- og udlændingedebatten er et vigtigt område for os konservative.

- Det er også et sted, hvor jeg føler, at vi som et borgerligt parti har et helt særligt ståsted i forhold til at værne om danske værdier og dansk kultur.

- Men det ændrer jo ikke på, at jeg som politisk ordfører også skal ud og kæmpe for, hvad vi vil på pension, skat, klima, og i forhold til de udfordringer, vi står med overfor corona, siger Knuth.

9.523 personlige stemmer

44-årige Marcus Knuth blev første gang valgt ind i Folketinget i Sjællands Storkreds ved folketingsvalget i 2015 med 7.351 personlige stemmer. Ved valget i 2019 fik han 9.523 personlige stemmer.

Mette Abildgaard er også klimaordfører, og den post overtager Mona Juul, som i dag blandt andet er erhvervsordfører, midlertidigt.

Det bliver altså hende, som skal sidde med ved bordet, når de kommende handlingsplaner på klimaområdet skal på plads.

Egil Hulgaard, som har fået en plads i Folketinget som suppleant for Mette Abildgaard under hendes barsel, bliver boligordfører og miljøordfører. /ritzau/

FacebookTwitter