De radikale vil skrotte IC4-togene

Knap er IC4-togene taget i brug, før de radikale vil skrotte de skandaleombruste tog helt.

Bare stop her. De radikale vil ikke længere med IC4. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Drop IC4-togene helt.

Sådan lyder det fra de radikale på Christiansborg forud for efterårets forhandlinger med DSB. I stedet bør vi indsætte elektriske togsæt:

- De er bedre, de virker, de er grønnere, de forurener mindre. Og de er billigere i drift, siger partiets trafikordfører, Andreas Steenberg, til DR Nyheder.

IC4-togene har været en lang og omdiskuteret affære, og DSB skylder stadig den italienske producent AnsaldoBreda fire milliarder kroner.

- Det her burde man have gjort for tyve år siden. Og regeringen sætter nu i gang med investering af selve jernbanen. Og nu synes jeg også, vi skal sætte DSB i gang med at investere i nogle tog, der virker, siger Andreas Steenberg.

I marts lancerede regeringen sit udspil til en omfattende plan for elektrificering af de danske jernbaner med den såkaldt TogfondenDK. Den skal sikre hurtigere forbindelser mellem de store danske byer - Timemodellen - og til det formål skal der frem mod 2025 indsættes elektriske tog.

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) er derfor ikke afvisende over for de radikale udspil. Hun er imidlertid ikke parat til at skrotte IC4-togene helt:

- Vi kan ikke bare hive dem alle sammen ud af drift, fordi så vil det betyde, at vi ikke har tog på banerne, siger hun til DR Nyheder.

Facebook
Twitter