Debatmøde hos Cepos blev kaldt Meld-konference over for EU

Deltagere vidste ikke, de formelt var til Meld-konference, da de deltog i debatmøde med Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt har ikke ønsket at kommentere sagen over for Ekstra Bladet. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Morten Messerschmidt, der tirsdag blev smidt ud af Dansk Folkepartis ledelse, var i 2013 vært for en konference i København, der blev holdt i regi af fonden Meld.

Det skriver Ekstra Bladet.

Men flere af de øvrige deltagere på mødet vidste tilsyneladende ikke noget om, at de var til en Meld-konference.

Reelt blev mødet nemlig arrangeret af debatnetværket Borgerligt Netværk og fandt sted hos tænketanken Cepos i januar 2013.

Hovedtalere var Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance (LA) og tidligere forskningschef i Rockwool Fonden Gunnar Viby Mogensen.

Ole Birk Olesen vidste intet om, at han var taler på en Meld-konference.

- Det vidste jeg ikke. Jeg kendte ikke noget til Meld dengang, og jeg nævnte ikke EU med et ord, siger han til Ekstra Bladet.

Morten Messerschmidt var en del af styregruppen i Borgerligt Netværk sammen med blandt andet folketingskandidat for LA Niels Westly.

- Jeg deltog heller ikke i Meld-regi. For Morten har det været Meld, men det har det ikke været for os andre, siger Niels Westly til Ekstra Bladet.

Sagen kort

  • I den officielle aktivitetsrapport til Europaparlamentet blev der samme dag holdt en Meld-konference med titlen "The Danish welfare state from a Eurosceptic perspective". Det er uklart, hvor meget EU har betalt til aktiviteterne i Borgeligt Netværk.

  • Hverken Morten Messerschmidt eller DF's gruppeformand i Europaparlamentet, Anders Vistisen, har ønsket at kommentere sagen over for Ekstra Bladet.

  • Foreløbig har Dansk Folkeparti besluttet at betale 500.000 kroner tilbage til EU. Pengene er blandt andet gået til at betale for sommergruppemøder i DF, medietræning og annoncekampagner. Det er ikke første gang, at DF betaler penge tilbage, der er kommet fra EU.

/ritzau/