Den havde I ikke set komme: Tillid fejede klima af banen i Frederiksens tale

Tillid kom til at fylde mest i Mette Frederiksens åbningstale.

Statsminister Mette Frederiksen holdt en alvorstung tale, som kredsede om dalende tillid. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Tillid var klart det mest brugte ord, da Mette Frederiksen i dag holdt sin første åbningstale i Folketinget som statsminister.

Men det var ikke kun ment på postiv måde. For Frederiksen talte også om, at tilliden slår revner og er blevet mindre.

Mette Frederiksens valg af hovedtema kom bag på jer brugere af dr.dk. For inden talen havde vi bedt jer om at komme med jeres gæt på, hvad hun ville sige.

I troede, at klima ville toppe, men klima endte helt nede på en ottendeplads, når man lægger alle de ord sammen, der begynder med klima.

Og den store fokus på tillid kom i den grad bag på jer. Brugerne skulle vælge fem ord, som I troede, ville være de meste brugte. Kun 2,51 procent havde tillid på den liste. Det gjorde ordet til det 13. mest populære. Men det endte altså med at tage overskriften i talen.

I havde set rigtig med, at Danmark og fælleskab ville lyde ofte fra talerstolen

Her kan du se de mest brugte ord i åbningstalen. Ord som at, i, på, og, skal, det, er, den og lignende ord er ikke regnet med. Afledte ord er regnet med.

Og her er de ord, som I troede mest på. I skulle vælge fem ord blandt 36 udvalgte ord. Grafen viser de ord, der blev valgt flest gange.

FacebookTwitter