Departementschef angriber Fogh

Departementschef kritiserer Venstres leder, Anders Fogh Rasmussen, for hans kritik af udnævnelsen af socialdemokaten Karsten Dybvad til departementschef i Finansministeriet.

Danmarks mest magtfulde embedsmand, departementschef iStatsministeriet Nils Bernstein, blander sig nu i den ophedededebat om udnævnelsen af socialdemokraten Karsten Dybvad tildepartementschef i Finansministeriet.

Det sker, efter at Venstres formand, Anders Fogh Rasmussen,brugte sin grundlovstale til i skarpe vendinger at beskyldestatsminister Poul Nyrup Rasmussen for magtmisbrug ogpartipolitiske udnævnelser af embedsmænd.

Nils Bernstein siger til Berlingske Tidende, at det erurimeligt, at Karsten Dybvads navn på den måde er blevet draget indi en politisk kamp.

- Dybvad er velkvalificeret, og der er ingen grund til at sættespørgsmålstegn ved udnævnelsen, siger Nils Bernstein.

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen vil ikke ind i en polemik medVenstres formand, Anders Fogh Rasmussen, om politiskeembedsmænd.

Nyrup henviser i stedet til finansminister Pia Gjellerups svartidligere på ugen:

- Vi har meget lang tradition i dansk politik for at respektereembedsmændenes professionelle opgaver, og vi har bedømt dem påderes faglige kvalifikationer. Den vej har Anders Fogh Rasmussenvalgt at forlade. Og det er ikke blot en lille udskridning. Det erfuldstændigt på tværs af alt, og det får mig til at tænke på etord, jeg ikke troede, vi skulle opleve i Danmark - nemligberufsverbot, sagde finansministeren tidligere på ugen.

Facebook
Twitter