Departementschef får advarsel i Zornig-sag

Socialminister Manu Sareen giver sin departementschef en advarsel efter uddeling af en million kroner til Stemmer På Kanten.

Lisbeth Zornig og Annette Vilhelmsen. (Foto: Scanpix)

Det foregik ikke efter bogen, da tidligere socialminister Annette Vilhelmsen (SF) gav en million kroner til Lisbeth Zornig og projektet Stemmer På Kanten.

Det er konsekvensen af en advokatundersøgelse, der konkluderer, at der var tale om "kritisable forhold" i sagen.

Derfor giver nuværende socialminister Manu Sareen (R) sin departementschef i ministeriet, Jesper Zwisler, en advarsel, mens to andre ledende embedsmænd får en såkaldt tjenstlig tilrettevisning.

- Med advarslen og de tjenstlige tilrettevisninger mener jeg, at der er draget de rigtige personalemæssige konsekvenser. Der er hermed sat punktum i sagen, og de pågældende fortsætter i deres stillinger, siger Manu Sareen i en pressemeddelelse.

En advarsel er den mildeste disciplinære straf for en tjenesteforseelse.

Kostede Vilhelmsen en næse

Zornig-sagen begyndte, da daværende socialminister Annette Vilhelmsen for rullende kameraer i august 2013 lovede Lisbeth Zornig en million kroner til projektet Stemmer På Kanten.

Tre måneder senere siger Vilhelmsen imidlertid på et samråd, at intet blev besluttet før 19. september 2013, og senere siger Vilhelmsen, at projektet har ansøgt penge fra ministeriet på fuldstændig lige vilkår med alle andre ansøgere.

11. december sidste år påtager Annette Vilhelmsen sig ansvaret for forløbet omkring støtten til Stemmer På Kanten.

Det koster hende en såkaldt næse i Folketinget.

Kort før jul beskriver partner i Huset Zornig Mikael Lindholm i Jyllands-Posten, at der reelt aldrig var tvivl om, at at de ville få pengene.

Sareen: Der er strammet op i ministeriet

Socialminister Manu Sareen siger, at det er afgørende, at der ikke opstår lignende situationer fremover.

- Derfor er der i kølvandet af sagen strammet op på en række procedurer i ministeriet, og der gennemføres et omfattende kursusprogram blandt andet i forhold til habilitetsreglerne, siger Manu Sareen.

- Og vi planlægger en strukturændring, som blandt andet styrker den juridiske rådgivning og vejledning i forhold til ministeriet, siger han.

Han oplyser samtidig, at der allerede er bestilt en analyse af hele puljeadministrationen i ministeriet. Analysen, der ventes klar til sommer, skal danne ramme for en diskussion af tildelingen af midler.

Facebook
Twitter