Derfor forlader Jesper Petersen SF

Ret og pligt går ikke i tilstrækkelig grad hånd i hånd hos SF, siger Jesper Petersen til DR Nyheder efter sit skifte fra SF til S

Jesper Petersen, indtil tirsdag aften SF's politiske ordfører. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Efter 16 års medlemskab af SF - heraf fem år i Folketinget - har Jesper Petersen meldt sig ud af partiet for at blive socialdemokrat.

- Jeg er lettet og glad.

Sådan sagde 31-årige Jesper Petersen, indtil i aftes SF's politiske ordfører, da han var gæst i DR's P1 Morgen i dag.

Rettigheder og pligter skal gå hånd i hånd. Og dén holdning kan Jesper Petersen bedre finde hos Socialdemokraterne.

- Og diskussionen i socialpolitik og beskæftigelse og andre ting kan ikke handle om, at ydelserne hele tiden skal være højere og vare i længere tid, at dét er det politiske mål, siger Jesper Petersen.

Og hos SF går ret og pligt ikke i tilstrækkelig grad hånd i hånd, mener eks-SF'eren.

Formandsvalget i SF var ikke årsagen til, at Jesper Petersen skifter parti, siger han - det var anledning til 'at tænke tingene igennem'.

For meget diskussion af den rigtige måde at være venstreorienteret

Men da baglandets favorit, Annette Vilhelmsen, vandt formandsvalget i SF i efteråret, støttede Jesper Petersen ledelsens kandidat, sundhedsminister Astrid Krag. Så hvorfor forlod han ikke allerede SF i oktober?

- Det fik mig til at tænke over tingene - og set igennem måneder foldet ud, hvad det faktisk er, og har konstateret, at jeg nogle punkter simpelt hen bare er uenig med mit gamle parti.

Om Jesper Petersen havde forladt SF, hvis Astrid Krag havde vundet formandsopgøret, kan han ikke svare på.

- Det kan såmænd godt være, men det er jo alt sammen teori. Tiden siden formandsvalget har jeg så, overvejet, om jeg så var fejlcastet, om jeg var det rigtige sted. Fordi SF har ændret sig, men også fordi jeg over årene selv har.

Den tidligere SF'er afviser at nedlægge sit folketingsmandat og lade sig vælge på ny for Socialdemokraterne - det ville være at svigte de vælgere, der stemte på ham, mener han.

- Jeg har jo ikke siden valget ændret grundlæggende synspunkter til alle mulige ting. Og SF og Socialdemokraterne ligner jo også meget hinanden, siger Jesper Petersen.

Men hos SF bruger man ifølge Jesper Petersen for meget tid på at diskutere, hvordan man er venstreorienteret på den rigtige måde.

Jesper Petersen har søgt om at blive optaget i den socialdemokratiske folketingsgruppe - hans anmodning vil blive diskuteret på Socialdemokraternes gruppemøde i dag.

Facebook
Twitter