Det skal den kinesiske præsident i Danmark

Kinas præsident er på vej til Danmark

Kinas viceministerpræsident Hu Jintao (Foto: AP © AP Graphics)

Kinas præsident Hu Jintao bliver det første kinesiske statsoverhoved i Danmark nogensinde på officielt statsbesøg. Den kinesiske delegation lander torsdag kl. 17:00 i Københavns Lufthavn.

I det danske luftrum ledsages flyet af to F16-fly. Ved ankomsten er der fuld modtagelse af regentparret og andre medlemmer af den kongelige familie i Vilhelm Lauritzen terminalen.

Ud over det kinesiske præsidentpar ankommer en stor delegation af ministre og andre centrale kinesiske beslutningstagere.

Præsidenten overnatter ikke hos dronningen

Under statsbesøget bor den kinesiske delegation på Radisson Blu Scandinavia Hotel på Amager. Grunden til, de bor her og ikke på Fredensborg, er, at Fredensborg er under restaurering. Ellers havde præsidentparret ifølge Kongehuset boet på Fredensborg.

I morgen klokken 9.00 deltager præsident Hu Jintao i konferencen Chinese-Danish Conference on Business and Trade, der afholdes på Moltkes Palæ.

Bagefter skal præsidenten og fruen forbi Den Lille Havfrue, men de slipper for at balancere på de glatte sten for at blive fotograferet med hende. I anledningen af besøget vil der være en lille trappe og et podie ved siden af statuen på Langelinie, så præsidentparret kan komme sikkert frem og tilbage.

Præsident Hu Jintao får også lejlighed til at kigge på spildevandet i Københavns havn. Det sker, når han er er gæst på koneskibet Dannebrog. Her vil miljøminister Ida Auken fortælle ham om den grundige spildevandsrgensning, der gør, at Danmarks hovedstad har både strand og havnebad.

Middag med regentparret

Om aftenen er det danske regentpar vært for den statsbanket, der afholdes på Christiansborg Slot. De andre dage får den kinesiske delegation mad på hotellet fra de kinesiske kokke, som ankom til Radisson Blu Scandinavia Hotel på Amager i går. Her har to mand siddet hele natten og passet på madvarerne til præsidenten.

På lørdag møder Hu Jintao Folketingets formand Mogens Lykketoft. Det sker efter planen klokken 8.30 i Den Sorte Diamant. Senere på morgenen skal statsminister Helle Thorning-Schmidt møde præsidenten. De skal blandt andet drøfte det bilaterale samarbejde, herunder det omfattende strategiske partnerskab, som Danmark blandt få lande i Europa har indgået med Kina. Lederne skal også diskutere andre emner som økonomi og international politik.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter