DF afgør først miljøministerens skæbne i næste uge

Først i næste uge vil Dansk Folkeparti tage stilling til, om partiet har tillid til Esben Lunde Larsen (V).

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) var tidligere i dag i hastesamråd om mulige indgreb over for såkaldte kvotekonger. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Dansk Folkeparti vil først i næste uge tage stilling til, om partiet har tillid til Esben Lunde Larsen (V) som miljø- og fødevareminister.

Det oplyser Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, her til aften til DR Nyheder.

Dansk Folkeparti afventer blandt andet svar fra Esben Lunde Larsen på nogle skriftlige spørgsmål i sagen.

Esben Lunde Larsen var tidligere i dag kaldt i hastesamråd af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Her ville partierne have ministeren til at svare på, hvorfor han havde "talt usandt og tilbageholdt vigtige oplysninger for Folketinget" i forbindelse med politiske forhandlinger om fiskeriet, der blandt andet handlede om fordelingen af fiskekvoter.

Et flertal i Folketinget ønskede strammere regler på området for at modvirke såkaldte kvotekonger - altså at fiskekvoterne ender hos få, store erhvervsfiskere og ikke hos mindre lystfiskere.

På samrådet forklarede Esben Lunde Larsen (V), at han ikke havde løjet for Folketinget.

I stedet forklarede ministeren, at han havde givet de informationer videre til Folketingets partier, som hans styrelse anbefalede, at politikerne skulle arbejde videre med.

Det overbeviste dog ikke Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen.

Da han kom ud efter samrådet, kunne han ikke svare på, om Dansk Folkeparti havde tillid til ministeren.

- Min konklusion er, at han har tilbageholdt oplysninger, som vi kunne have brugt. Det indrømmer han. Han erkender, at han har fejlet, lød det fra Ib Poulsen.

Facebook
Twitter