DF: Børn skal ikke være tæt på flygtninge

Flygtninge skal blive i asylcentrene, indtil de i givet fald skal sendes hjem igen, mener Dansk Folkepartis Martin Henriksen.

Pavilloner til flygtninge kan ikke ligge tæt på børneinstitutioner, mener Martin Henriksen (DF).

Flygtninge skal ikke være tæt på børn.

Sådan lyder budskabet i en video på Facebook, som integrations- og udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) har delt.

I videoen, der er blevet set over 150.000 gange, gør Martin Henriksen det klart, at pavilloner til flygtninge ikke kan ligge tre meter fra en børneinstitution, som det er tiltænkt i Dragør.

”Det skaber også lidt utryghed for blandt andet forældrene. Vi mener, det er en uskik, for uanset hvad man mener om flygtningepolitikken, så skal folk have lov til at være børn… Det her er simpelthen at gå for vidt,” siger han i videoen.

Børn skal være børn

Sagen er ganske simpel for Martin Henriksen.

- Jeg synes, børn skal have lov til at være børn. Jeg synes ikke, at der er nogen grund til, at børn – slet ikke, når vi taler om børn i børnehavealderen – at de bliver konfronteret med de krige og konflikter, der er ude i verden, siger han til DR Nyheder.

https://www.facebook.com/1604502423155684/videos/1616453985293861/

Ifølge ham bliver børnenes barndom forstyrret, hvis de hører om krig, og det kan ikke undgås, hvis der er flygtninge tæt på.

- Børn er jo nysgerrige, så de stiller jo spørgsmål. Hvis de kommer den ene dag, hvor alt er, som det plejer at være, og der den næste dag er blevet etableret en flygtningelejr et par meter derfra, så er det meget naturligt, at de stiller spørgsmål, siger han.

Martin Henriksen mener, at forældrene skal vurdere, hvad og hvor meget børn skal vide om krig.

Skal blive i asylcentrene

Når der ikke er plads til at have flygtninge tæt på børneinstitutioner, må de blive i asylcentrene, indtil de i givet fald skal sendes hjem, mener Martin Henriksen.

- Der synes jeg også, vi fra Christiansborgs side skal være bedre til at sige til kommunerne, at vi gerne vil aflaste dem ved, at de flygtninge, der kommer til Danmark, bliver i asylcentrene, indtil vi kan sende dem hjem på en god og ordentlig måde, siger han og tilføjer:

- Vi har ikke behov for at øge de problemer, vi faktisk har i forvejen herhjemme.

Debat på Facebook

Siden videoen blev lagt på Facebook i går, er den blevet delt over 500 gange, og mange har givet positive og negative kommentarer.