DF: Danmark må tage ansvar for grønlandske børn

Grønland kan ikke løse problemerne med misrøgt af børn, mener Søren Espersen (DF).

Søren Espersen og Dansk Folkeparti har indkaldt børne- og ungeminister Ellen Thrane Nørby (V) til en debat. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Danmark og den danske børne og unge-minister Elle Thrane Nørby må tage ansvaret for at alle børn i kongeriget får en opvækst uden sult og misrøgt.

Det er meldingen fra Grønlandsordfører for Dansk Folkeparti Søren Espersen, efter han har læst den seneste rapport om børns trivsel i Nordvestgrønland.

- Nu lægger vi op til en forespørgselsdebat om den danske regerings ansvar. For det er os, der har underskrevet FN’s Børnekonvention, for hele kongeriget. Det her er så vigtigt, at vi må have det løst, så nu må den danske regering tage ansvar. Hvis vi ikke gør noget nu, så sker der ikke noget, siger Søren Espersen.

Rapporten viser høj grad af seksuel misbrug af børn, sult hos både små og store børn, børn der er udsat for vold og grov omsorgssvigt.

Og frem for alt viser rapporten, at myndighederne langt fra altid griber ind, selvom de er underrettet. Derfor har Søren Espersen fået nok

Han medgiver, at Grønland har selvstyre, men han mener, at den seneste rapport bare er endnu et bevis for, at Grønland ikke magter opgaven på børneområdet, og derfor skal det område tilbage under dansk styring.

Dansk Folkeparti har indkaldt minister for børn, uddannelse og ligestilling, Ellen Thrane Nørby (V), til en debat i folketingssalen for at få gjort noget ved problemet.

Aaia Chemintz Larson, der sidder i Folketinget for det grønlandske parti IA, er enig med Søren Espersen i problemet og den manglende handling fra Grønlandsk side. Men hun mener fortsat, det må være Grønland, der skal løse opgaven - ikke Danmark. Men et tættere samarbejde ville i hendes øjne kunne ændre forholdene for de grønlandske børn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk