DF: Dansk udenrigspolitik har for mange blækspruttearme

Vi må satse på Arktis og Østersøen, mener DF's udenrigsordfører, Søren Espersen, som støtter udenrigsgransker.

- Vi har forskertset vore muligheder ved at lave boykot mod Israel, som ikke gider tale med EU mere. Sverige har fuldstændig mistet sin betydning. Israel vil ikke engang lukke udenrigsminister (Margot Wallström) ind, siger Søren Espersen. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Danmark skal fokusere sin udenrigspolitik på nærområder som Arktis og Østersøen, men drosle indsatsen ned i Mellemøsten. Desuden skal ulandsbistanden slankes med færre programsamarbejdslande, og staten skal samarbejde med pensionsbranchen.

Det siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

Dermed støtter han ambassadør Peter Taksøe-Jensen, som gransker dansk udenrigspolitik for regeringen. I maj skal han senest aflevere sit bud, men præsenterer tirsdag sine tanker i dagbladet Politiken.

- Taksøes tanke om interesse-baseret udenrigspolitik er lige noget for mig. Jeg har altid ment, at det drejer sig om Vesten og Danmarks interesser. Vi har haft alt for mange blækspruttearme alt for mange steder, siger Søren Espersen.

Ulandsbistanden skal også slankes, mener han, som har foreslået, at Danmark kun skal støtte tre programsamarbejdslande.

/ritzau/

Danmark skal fokusere sin udenrigspolitik på nærområder som Arktis og Østersøen, men drosle indsatsen ned i Mellemøsten. Det mener DF's udenrigsordfører, Søren Espersen. Er du enig?

Opslået af DR Politik på 19. januar 2016