DF: Danske vagter ved danske ambassader

Dansk Folkeparti kræver større sikkerhed omkring danske ambassader i den arabiske verden. Bevogtningen skal måske varetages af danske specialenheder.

Danske ambassader i risikozoner i den arabiske verden skal måske for fremtiden bevogtes af eliteenheder fra dansk militær og politi. Det foreslår Dansk Folkeparti efter bombeangrebet mod ambassaden i Islamabad.

Danske vagter fra specialenheder i militær og politi skal måske stå for bevogtningen af danske ambassader i risikozoner i den arabiske verden. Det foreslår Dansk Folkeparti efter mandagens bombeangreb mod ambassaden i Pakistans hovedstad Islamabad.

- Vi må finde ud af, hvordan USA og Israel håndterer deres situation, og tage ved lære af det, siger DF's udenrigsordfører Søren Espersen.

- Det kan være, at specialenheder skal ud og beskytte udvalgte ambassader, og det kan være forstærket fysisk beskyttelse af dem.

Ikke længere den lille ælling

Søren Espersen mener, at terrorangrebet har åbnet Danmarks øjne for en ny virkelighed:

- Vi må indse, at danske ambassader nu har været udsat for ialt tre voldsomme angreb inden for de seneste to år, siger DF's ordfører - Vi kan ikke bilde os ind, at vi stadig er H.C. Andersens grimme ælling.

Statsministeren afviser

Tidligere har danske elitesoldater fra jægerkorpset og frømandskorpset været udsendt til den danske ambassade i Iraks hovedstad Bagdad. Her har de skullet beskytte ambassadens nøglepersoner.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen afviser dog, at der i øjeblikket er grundlag for at skærpe sikkerhedsniveauet ved danske ambassader. I forvejen er sikkerhedsniveauet kraftigt forhøjet både i Islamabad og i Afghanistans hovedstad Kabul.