DF: Der er for mange muslimer i Danmark

Dansk Folkepartis integrationsordfører mener, at islam er et af de største samfundsproblemer for Danmark

Imamer skal fremover kunne straffes, hvis de med deres udtalelser undergraver dansk lovgivning. Det mener et flertal i Folketinget bestående af de borgerlige partier og Socialdemokraterne. Ifølge Dansk Folkeparti er imamerne dog kun en del af et større problem – nemlig antallet af muslimer i Danmark.

- Problemet er, at der er for mange i Danmark med muslimsk baggrund. Det er derfor, vi har disse diskussioner, konflikter, frustrationer og spændinger og diskussionen i Folketinget om religionsfrihedens grænser, lyder det nu i Debatten på DR2 fra Martin Henriksen, integrations- og udlændingeordfører for Dansk Folkeparti.

Færre muslimer, mindre islam

Han mener derfor, at det ville være gavnligt med færre muslimer i Danmark.

- Det vil utvivlsomt hjælpe. Det er derfor, vi har parallelsamfund, ghettoer, og at vi kan afdække de ting, der foregår i moskeerne den dag i dag, siger Henriksen, der mener, at løsningen ligger lige for.

- At begrænse den del af indvandringen, som er årsagen til problemerne. Og hvis nogen er kommet herop og har fået flygtningestatus, så skal man også kigge på at inddrage deres opholdstilladelse, så de kan vende tilbage igen på et tidspunkt. Flygtninge skal jo være her midlertidigt, siger Martin Henriksen og fortsætter.

- Vi bliver nødt til at forstå problemet for at løse det. Problemet er, at islam spiller en stor rolle i Danmark og har potentiale til at spille en endnu større rolle. Det er, hvis ikke det største, så et af de største samfundsproblemer, vi har i landet. På lange stræk mener jeg, at de værdier, der er i islam, er uforenelige med de værdier, vi har i det danske samfund.

Se hele udsendelsen af Debatten på DR2, når Clement Kjersgaard spørger: Hvem truer de danske værdier?