DF: Drop ramadanen i skolen

Den muslimske fastemåned giver uregerlige elever i klasseværelserne. Derfor skal børnene have mad i skolen, selvom det strider mod islam, mener Dansk Folkeparti.

(© Stock.xchng)

Dansk Folkeparti vil have muslimske elever til at droppe ramadanen.

Ifølge partiet giver fastemåneden problemer i klasselokalerne, og derfor skal eleverne have mad i skolen, hvis de ikke får det derhjemme.

- Jeg har talt med lærere, som fortæller, at eleverne er ukoncentrerede og opfører sig mere aggressivt under ramadanen. Det er simpelthen fuldstændig uacceptabelt, siger uddannelsesordfører Martin Henriksen til MetroXpress.

Vil sørge for mad i skolen

Han har bedt Undervisningsministeriet undersøge sammenhængen mellem ramadanen og elevernes opførsel.

Når den er klar vil Dansk Folkeparti bede skolerne tage en snak med de muslimske forældre om den religiøse skik. Og er det ikke være nok, er partiet klar til skrappere midler:

- Så må vi selv gribe ind og sørge for, at de får noget mad, når de kommer frem, siger Martin Henriksen.

Lærere og muslimer imod

Islam kræver, at man lader være med at spise i dagstimerne under ramadanen. Og både lærere og muslimer er imod Dansk Folkepartis indblanding i elevernes religion og spisevaner.

- Selvfølgelig skal vi snakke med forældrene, når elever møder op uden at være klar til at modtage undervisning, men vi skal ikke tvangsfodre nogen i den danske folkeskole, siger Anders Bondo Christensen, der er formand for Danmarks Lærerforening, til MetroXpress.

Han bakkes op af Multikulturel Forening i Århus, som kalder Dansk Folkepartis forslag absurd.