DF: Enhedslisten inspirerer ekstremister

Sommerens snak om Enhedslistens ønsker om en revolution kan give folk i Danmark gode ideer til voldelige handlinger. Det mener Dansk Folkeparti.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup er overrasket over, at der er grupperinger i Danmark, som er villige til at begå politisk motiveret hærværk. Natten til onsdag blev 14 personer i København anholdt af PET for at planlægge hærværk mod politiet.

Enhedslisten kan have inspireret folk til at planlægge poiltisk motiveret hærværk. Det siger Dansk Folkeparti, efter PET natten til onsdag har anholdt 14 personer fra det venstreekstremistiske miljø i København.

- Jeg synes, Enhedslisten skal tage et opgør med sig selv med de elementer, der gerne vil have en revolution eller beskytte en revolution. Det er noget, der åbner for, at andre mennesker kan få gode ideer, siger Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti.

Peter Skaarup henviser dermed til en af sommerens store politiske dagsordener, hvor flere medlemmer af Enhedslisten opfordrede til en ikke-voldelig revolution.

Overrasket over gruppering

PET har i alt anholdt syv mænd og syv kvinder i alderen 16 til 48 år, som er blevet anholdt forskellige steder i København.

Peter Skaarup er overrasket over, at der er grupperinger i Danmark, som er villige til at gå så langt som at udføre voldelige aktioner mod politiet.

- Selve det at gå efter politiet er i sig selv kritisk. For politiet passer bare deres arbejde og gør det beskidte arbejde, som kan være hårdt og svært. Det er der så nogle, der vil angribe dem for, og det er meget alvorligt. Derfor kan vi også være glade for den her aktion, siger Peter Skaarup.

Facebook
Twitter