DF er ikke sikker på skatteaftale inden jul

Dansk Folkeparti vil love, at de forhandler intensivt, men ikke at der kommer en skatteaftale inden jul.

Finansordfører fra DF, René Christensen, på vej til forhandlinger om finansloven (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2017) (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Mens Liberal Alliances leder Anders Samuelsen føler sig overbevist om, at der kommer en skatteaftale inden jul, er tonen anderledes fra Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

- Det, vi har lovet, det er, at vi, som vi altid gør, gerne vil forhandle, og vi vil gerne forhandle skat og hjemsendelser. Det vil vi gerne fortsætte med, og det vil gerne gøre fra på mandag af, siger René Christensen på vej til de afsluttende forhandlinger om næste års finanslov.

Anders Samuelsen sagde ellers tidligere på aftenen efter et flere timer langt krisemøde i Statsministeriet mellem regeringstoppen og Dansk Folkeparti, at der var lavet en fælles forståelse for, at der kunne landes både en finanslov, en skatteaftale og en udlændingeaftale inden jul, men det løfte vil Dansk Folkepartis finansordfører ikke give.

DF klar til intensive forhandlinger

- Jamen, jeg er ikke sikker på, at den aftale er i hus inden jul. Men jeg er sikker på, vi kommer tættere på, men der er rigtig mange uafklarede spørgsmål især i forhold til udlændingedelen, siger René Christensen, der dog ikke var med til mødet i Statsministeriet.

Mens Liberal Alliance har stået stejlt på skattelettelser, har Dansk Folkeparti krævet en række vidtgående udlændingestramninger, og de to ting hænger sammen, hvis man spørger René Christensen.

- Vi kæder de to ting sammen, altså der er en skatteaftale på den ene side, det er det, regeringen gerne vil, og det vil vi gerne forhandle. På den anden side vil vi gerne have noget i forhold til hjemsendelser, og det skal gerne gå op i en højere enhed.

Så Liberal Alliance har ingen grund til at have tillid til, at der kan laves en aftale inden jul, som de har givet udtryk for?

- Det er helt klart, at man kan have tillid til, at der bliver et intensivt forhandlingsforløb, siger René Christensen.

Anders Samuelsen siger, I har en fælles forståelse, er du en del af det?

- Det kommer jo an på, hvor langt man kan komme i forbindelse med de forhandlinger.

Spørgsmålet om udlændinge og skat har spændt ben for forhandlingerne om finansloven for næste år, men efter et flere timer langt møde i Statsministeriet her til eftermiddag og aften har Dansk Folkeparti og regeringen indledt de afsluttende forhandlinger om næste års finanslov.

Facebook
Twitter