DF erkender: Vi kan godt ende med at stemme for øget ulighed

Partiets finansordfører ønsker ikke at skabe mere ulighed, men udelukker ikke at stemme for det.

En skattereform med skattelettelser i både bunden og toppen.

Nogenlunde sådan lyder de skitser til en aftale, som regeringen har lagt på bordet foran Dansk Folkeparti og bedt dem nikke ja til. Dansk Folkeparti har modsat krævet udlændingestramninger, hvilket der også forhandles om i øjeblikket.

Blandt forhandlingspunkterne er et højere beskæftigelsesfradrag og en højere topskattegrænse. Noget, der vil øge uligheden, erkender Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, i et interview i DR-programmet ’Vi ses hos Clement’.

Kan I komme til at stemme for en skattereform, der øger uligheden i Danmark?

- Det kommer an på, hvordan man skaber uligheden. Hvis man for eksempel hæver jobfradraget, så vil det skabe ulighed, for dem der er på overførselsindkomst, får ikke glæde af det.

Så I kan godt komme til at stemme for øget ulighed?

- Der vil være elementer i en skattereform, der vil give øget ulighed, ja.

Forhandlinger fortsætter i dag

Kan I se jer selv stemme for det?

- Ja, selvfølgelig kan vi det. Vi har masser af hårdtarbejdende danskere, der går på arbejde hver dag, og som ikke tjener ret meget.

Finansordføreren understreger dog samtidig, at man ikke ”ønsker at bruge pengene på at skabe mere ulighed”.

LA-formand Anders Samuelsen skrev fredag, at der var de største skattelettelser ”i mands minde” på vej – endda inden jul.

Inden det bliver en realitet, skal der dog fortsat landes en aftale med regeringens støtteparti. Forhandlingerne fortsætter her til eftermiddag i Statsministeriet.

DF vil ikke garantere skatteaftale før jul

På bordet er blandt andet et forslag om at øge beskæftigelsesfradraget. Også grænsen for, hvornår der skal betales topskat, er i puljen af forslag, som DF skal tage stilling til.

Her er der konkret tale om at rykke en allerede vedtaget ændring af topskattegrænsen frem, så den træder i kraft tidligere end hidtil planlagt.

Hvorvidt skatteforhandlingerne ender med en aftale inden jul, som Anders Samuelsen har lovet, vil Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl dog ikke garantere.

På partiets hjemmeside skriver han således, at "Dansk Folkeparti har således ikke garanteret regeringen flertal for ”historisk store skattelettelser”. Heller ikke givet garanti for, at forhandlingerne er færdige før jul."

Facebook
Twitter