DF: FN skal ikke diktere dansk udlændingepolitik

Dansk Folkeparti bekymrer sig ikke om, at varslede asylstramninger måske strider imod FN-konvention.

En ung flygtningepige sover på jorden i en park på den græske ferieø Kos. Hvis hun formår at komme til Danmark, skal hun forvente at blive mødt af endnu hårdere stramninger af flygtningereglerne end de nuværende, siger DFs integrationsordfører, på trods af, at Danmarks planer om at skære i ydelserne til asylansøgere er på kant med FN-konventionen. (Foto: ANGELOS TZORTZINIS © Scanpix)

Dansk Folkeparti kan ikke forestille sig, at det vil stride imod FN's Flygtningekonvention, at regeringen vil skære i ydelserne til asylansøgere.

Men selv hvis stramningerne er et brud på konventionerne, så ville partiet ifølge DF's integrationsordfører, Martin Henriksen, leve fint med det.

- Vi mener jo ikke, at det er internationale organer, som skal bestemme, hvilken udlændingepolitik vi fører i Danmark, siger Martin Henriksen til Ritzau.

DF vil have flere stramninger

Reaktionen kommer på baggrund af et høringssvar fra FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, til regeringen. Her lyder det, at de varslede stramninger strider imod krav i en FN-konvention fra 1951.

Men ifølge Martin Henriksen bør Danmark gå endnu længere på asylområdet.

- Australien har også skrevet under på FN’s Flygtningekonvention. Men her har man indført asylstop for dem, der spontant søger asyl. Så der er rum for, at vi kan stramme yderligere op, siger han.

Enhedslisten vil på baggrund af FN's kritik kalde integrationsminister Inger Støjberg (V) i samråd.

/ritzau/