DF: Først sociale ydelser efter 15 år

DF mener, at man først efter 15 år i Danmark skal kunne få børnecheck, kontakthjælp, førtidspension og andre ydelser.

Peter Skaarup, Retsordfører, Dansk Folkeparti

Kun hvis man har boet i Danmark i 15 år, skal man kunne få børnecheck, kontanthjælp, førtidspension og andre sociale ydelser.

Sådan lyder ét af syv nye krav fra Dansk Folkeparti til de aktuelle forhandlinger med regeringen om en ny udlændingepolitik, skriver Berlingske Tidende.

DF vil indføre et optjeningsprincip, der skal gælde for såvel nytilkomne udlændinge som danske statsborgere.

- Har man ikke opholdt sig 15 år i Danmark vil børnechecken være på et lavere niveau end den fulde børnecheck. På samme måde med kontanthjælpen. Formålet er at beskytte vores velfærdssamfund, så det fortsat hænger sammen, og derfor er vi nødt til at sikre, at indvandrere bidrager til det danske samfund, siger Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup.

Ikke udelt begejstret

DF sagde i september ved fremlæggelsen af partiets finanslovkrav, at udlændinge skal betale skat i minimum syv år, før de helt eller delvist kan modtage ydelser.

Integrationsordfører Karsten Lauritzen (V) kalder de nye krav "interessante tanker", men regeringspartierne er ikke udelt begejstrede for idéen om et optjeningsprincip.

De frygter, at reglen kolliderer med regeringens ambition om at tiltrække dygtige udlændinge til det danske arbejdsmarked.