DF-formand: Ikke realistisk med en samlet aftale i weekenden

Spænding om finansloven og dagens møder på Slotsholmen.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl på vej i Statsministeriet

Mens Christiansborg venter i spænding på finanslov, skattepakke og udlændingeaftale, opstod der på gangene tvivl om, hvorvidt Dansk Folkeparti fredag eftermiddag udeblev fra et møde med regeringen, og om der var tale om en forhandling eller en juleafslutning med gløgg.

Efter parterne gik hvert til sit omkring midnat, meddelte Statsministeriet fredag morgen, at regeringen og Dansk Folkeparti holdt møde klokken 13. Men først godt en time senere mødte Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, op i Statsministeriet.

- Det er ingen skam at komme senere, når man først bliver bedt om at komme senere, lød forklaringen fra DF-formanden.

I mellemtiden havde regeringen inviteret ledelsen i de borgerlige partier til gløgg i Statsministeriet. Men adspurgt om Kristian Thulesen Dahl skulle i Statsministeriet for at forhandle finanslov eller drikke gløgg, svarede han:

- Jeg håber meget, jeg skal ind at forhandle finanslov, og jeg synes efterhånden, det her cirkus snart må stoppe. Vi har forhandlet finanslov i månedsvis.

LA: Forhandlinger skal holdes samlet

Før Liberal Alliances gruppemøde fredag morgen fastholdt partiets ministre og ordførere, at alle tre aftaler – om finanslov, skat og udlændinge – skal forhandles samtidig. Hvis der er oprigtig vilje blandt de borgerlige partier, sagde økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille:

- Så er det den nemmeste sag i verden at løse alle tre udfordringer i denne her weekend.

Sådan ser Dansk Folkepartis formand ingenlunde på det. Ifølge ham er en samlet aftale i løbet af weekenden langt fra realistisk.

- Nej det er jeg slet ikke enig med ham i. Vi har brugt det seneste døgn på at forhandle vores ønske, om at midlertidighed i flygtningepolitikken er midlertidig, at vi hjælper mennesker, men at vi hjælper dem med at vende tilbage igen, sagde Kristian Thulesen Dahl på vej i Statsministeriet fredag eftermiddag.

DF-formanden understreger, at der er et utal af juridiske komplikationer, som partiet har vendt med embedsmænd fra Justitsministeriet og Integrations- og Udlændingeministeriet, der er med til trække forhandlingerne ud.

På vej til mødet i Statsministeriet fredag eftermiddag gav regeringens ministre skiftende forklaringer på indholdet af mødet.

En ordknap udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), havde ikke mange kommentarer til forhandlingerne, men sagde på ind i Statsministeriet kort efter klokken 14:

- Nu skal jeg ind og have noget gløgg, jeg håber, de har puttet noget rigtig godt i.

Facebook
Twitter