DF-formand står fast: Finanslov skal forhandles først

Efter et møde med statsminister Lars Løkke Rasmussen har Kristian Thulesen Dahl ikke rykket sig en tøddel.

Kristian Thulesen Dahl holder fast i, at Dansk Folkeparti vil have forhandlet næste års finanslov på plads, inden de vil forhandle med regeringen om en ny skattereform. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Finanslov først. Skattereform bagefter.

Sådan er budskabet fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, der efter et møde med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fastholder, at han vil have forhandlet finansloven for 2018 på plads, inden støttepartiet vil forhandle med regeringen om en ny skattereform.

- Det er da en lidt paradoksal situation, hvis regeringen ikke vil have flertal for sin egen finanslov, fordi den samtidig vil have noget andet igennem. Så mon ikke, når de får tænkt sig om, anerkender, at vi får den finanslov på plads først, og derefter kan vi genoptage forhandlingerne om de andre spørgsmål, siger Kristian Thulesen Dahl.

DF-formanden gav udtryk for samme ønske i går, men det blev afvist finansminister Kristian Jensen (V).

- Vi ønsker stadigvæk, at forhandlingerne kører sammen. Noget så tungt som en finanslov og en skatteaftale har en indvirkning på hinanden. Derfor mener vi, at det skal forhandles sammen.

Afventer melding fra regeringen

Positionerne i forhandlingerne er kørt fast, efter regeringen har spillet ud med en skattereform, der blandt andet skal give et ekstra jobfradrag til de lavest lønnede og fjerne Loftet over beskæftigelsesfradraget.

Omvendt vil Dansk Folkeparti stoppe alt integration af flygtninge uden permanent ophold. De forhandlinger har vist sig så svære, at det har skubbet en aftale om finansloven ind i december måned.

Nu afventer DF’s formand en melding fra regeringen:

- Jeg tror, at regeringen tænker grundigt over tingene, og jeg har selvfølgelig bare her til morgen gentaget min opfordring fra i går. Så det er uændret. Jeg synes, at vi skal have lavet den finanslovsaftale for 2018 og få det på plads.

Erhvervsminister er optimistisk

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er dog optimistisk og er sikker på, at der nok skal komme både en aftale om en ny skattereform og en aftale om næste års finanslov:

- Vi laver en rigtig fornuftig skattereform. Vi laver en rigtig fornuftigt finanslovsaftale, og så lytter vi til DF’s krav om, at der også skal være nogle udlændingestramninger. Det er vi jo sådan set enige i, så jeg er sikker på, at vi når en fornuftig aftale.

Så der kommer udlændingestramninger?

- Det har vi jo ikke noget imod, hvis de også overholder konventionerne og de regler, der er. Der kommer en finanslov, som bliver en god finanslov. Der kommer en skattereform, som belønner folk, der arbejder. Og så lytter vi selvfølgelig til vores samarbejdspartner om, at der skal være nogle udlændingestramninger, siger Brian Mikkelsen.

Facebook
Twitter